Відома американська компанія Google створила унікальну віртуальну клавіатуру на основі шрифту Брайля для людей з порушенням зору. Зараз їм вже можуть користуватися власники Android.

Про це повідомили в блозі Google.

Як зазначається, на новій клавіатурі TalkBack є різні комбінації шести точок, які позначають різні символи. Так, 1 — це "А", а 1 і 2 — це "В". Крім набору, редагування та надсилання тексту TalkBack підтримує роботу з жестами і може озвучувати повідомлення.

Скріншот віртуальної клавіатури

Також в компанії відзначили, що включати її так само легко, як перемикати розкладки на звичайній клавіатурі. У той же час вона працює з усіма додатками і доступна для версії Android 5.0 і вище. Правда, є один незначний мінус - поки вона тільки англійською мовою.

Популярні новини зараз

Ухилянти та втікачі можуть спати спокійно: адвокат розповів про особливості повісток

У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple хоче випустити черговий гаджет. Мова йде про бездротової зарядки, яка помістилася у форм факторі звичайного килимка для мишки. Дивно, але компанія змогла впровадити в сам гаджет процесор від смартфонів A11, який раніше використовувався при складанні смартфонів за типом iPhone X.

Як повідомляв Знай.uа, спирт може нашкодити вашим гаджетам. Портативна консоль Nintendo може і зовсім не включитися після такої дезінфекції. Правда, компанія не назвала інші способи для дезінфекції консолі, так що ми рекомендуємо просто не виносити її за межі будинку.

Також Знай.uа повідомляв, що вчені випадково зняли кільця Урану, які раніше були невидимими для вчених. Дивним є той факт, що кільця складаються з досить великих шматків астероїда, а пилу на кільці і зовсім немає.