Компанія Seat, яка належить німецькому Volkswagen, почала випускати апарати штучної вентиляції легенів, необхідних для порятунку хворих COVID-19, повідомляє Deutsche Welle. Схоже, компанія теж вирішила допомогти всьому світу з боротьбою проти коронавіруса, адже людські життя важливіше прибутку.

Коронавірус в Японії, скріншот: YouTube

Перші апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ), виготовлені на заводі Seat, почали надходити у понеділок, 6 квітня, до відділення інтенсивної терапії іспанських клінік. Що стосується швидкості виробництва, один із заводів Мілані планує випускати до 300 апаратів ШВЛ на добу.

До початку епідемії апарати ШВЛ, вкрай необхідні для хворих COVID-19, вироблялися кустарним способом лише на двох невеликих підприємствах в Іспанії.

Тепер же Seat змогла налагодити виробництво.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Відомо, що на заводі працює лише 150 осіб, які будуть займатися цим произвосдвтом.

Коронавірус в США, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony представила новий контролер для PlayStation 5. Відомо, що консоль майбутнього з'явиться на публіці вже восени цього року, а цінник буде в районі 400 доларів за базову версію. Новий контролер отримав купу цікавих змін, серед яких і розташування кнопок.

Як повідомляв Знай.uа вчені спрогнозували величезну космічну катастрофу. Зірки, які знаходяться рекордно близько один до одного можуть просто вибухнути, і це лише питання часу. На щастя, Землі нічого не загрожує.

Також Знай.uа повідомляв, що інженери створили перший в світі смартфон з 192-мегапіксельною камерою. Сам девайс з'явиться у продажу вже в травні цього року, але досі невідома марка і модель гаджета.