Безпека - один з ключових аспектів досвіду використання смартфона, хоча зазвичай він залишається непоміченим до тих пір, поки ми не станемо жертвами кібератаки. Настав час поговорити про загрозу безпеки на пристроях Android.

смартфон, gettyimages

Згідно з дослідженням англійської компанії Which, що спеціалізується на споживанні, 2 з 5 активних мобільних телефонів будуть мати серйозні проблеми з безпекою. Враховуючи офіційні цифри Android, це може призвести до того, що число пристроїв перевищить 1 мільярд.

Будьте уважні при завантаженні: сьогодні найбільший фактор ризику - завантаження ненадійних програм. Незважаючи на те, що у нас є Google Play Protect, ці фільтри не ідеальні, і у багатьох випадках є додатки, які можуть виявитися вірусними.

смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз

"Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку

Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі

"За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації

Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК

Показати ще

Будьте уважні до того, де ви натискаєте: фішингові атаки зазвичай дублюють електронні листи і довірені сторінки на темному тлі, і вони насправді не настільки надійні.

Уникайте зберігання важливої інформації на мобільному телефоні, останнє оновлення безпеки якого було дуже давно.

Резервне копіювання ваших даних: деякі атаки здатні захопити вашу інформацію . Варто створити резервні копії на різних пристроях.

якоюсь мірою ви можете використовувати антивірус. Хоча, як правило, вам не обов'язково мати антивірус. Але на пристроях, які застаріли оновлення безпеки, може бути корисно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google впровадила в смартфони GooGle Pixel 4 функцію, яка вже давно працює в iPhone від Apple. Схоже, і у любителів Android з'явиться можливість самостійно оцінити функцію.

Як повідомляв Знай.uа компанія Xiaomi поліпшила роботу камери Xiaomi Mi 10. Враховуючи, що на сьогоднішній день смартфон володіє кращою камерою в світі, компанія вирішила не стояти на місці, і поліпшила алгоритми обробки фото, щоб зробити їх ідеальними.

Також Знай.uа повідомляв, що в мережі показали найпотужніший комп'ютер у світі. Він здатний виконувати мільярди завдань в секунду, і допоможе вченим розробляти нові ліки, або ж стимулювати роботу космосу або космічних тел.