Група фахівців з машинного навчання показала робота, який навчився ходити самостійно, отримавши базові навички локомоції за 3:00. Схоже, роботи здатні самостійно вчитися, якщо їх запрограмувати належним чином на навчання.

Відповідне дослідження провели за підтримки Google, пише MIT Technology Review.

Техніки включили робота на кілька годин - і залишили його виключно на "волю" налаштувань алгоритмів. Дивно, але при вченні ходьби робот самостійно вносив зміни в алгоритми після невдалих помилок.

Потім пристрій включили в "реальному" середовищі. Коли робот добирався до кордону фахівцями певної території, його алгоритми "усвідомлювали", де він знаходиться, і включав зворотний локомоціях.

Незабаром вчені хочуть навчити його ходити по невідомим йому локаціях, самостійно визначати своє місце розташування і орієнтуватися в просторі.

Популярні новини зараз

За куб 104 грн: які проблеми чекають на споживачів, після підвищення тарифів на воду

Три "залізні" причини арешту пенсій в Україні: за законами воєнного часу

У Міносвіти готують нововведення для учнів 8-9 класів: що задумали

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Показати ще

вчені, фото gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що флагманський смартфон Meizu 17 вперше показали публіці на живих фото. Відомо, що смартфон отримає інноваційний дисплей, а також четверну камеру, яку розташували горизонтально на задній панелі.

Як повідомляв Знай.uа Google впровадила темний режим в сервіс Google Play. Тепер користувачі можуть оцінити роботу сервісу з новим інтерфейсом, але його можна вимкнути за бажанням.

Також Знай.uа повідомляв, що школяр обдурив Twitter, створивши акаунт неіснуючого людини. Що дивно, ніхто навіть не запідозрив каверзи.