Компанія з безпеки ERNW повідомила про виявлення нової уразливості в Android, яка викликає занепокоєння. Уразливість пов'язана з роботою Bluetooth вашого смартфона, так що масштаби помилки в ОС оцінити неможливо.

Наслідки цієї уразливості можуть призвести до крадіжки особистої інформації або впровадження шкідливого ПО в смартфон. Що ще гірше, його можна використовувати без втручання користувача, якщо Bluetooth включений.

Смартфони з вірусами

Тести ERNW показали, що вразливими є пристрої під управлінням Android 8 і 9. Старі версії операційної системи також можуть бути уразливі, однак компанія по забезпеченню безпеки не змогла оцінити цей вплив.

В пристроях під управлінням Android 10 цю уразливість не можна використовувати. Це пов'язано з деякими технічними деталями, які блокують Bluetooth у разі спроби злому.

Популярні новини зараз

Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати

Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК

ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Показати ще

Настійно рекомендуємо оновити свої гаджети до актуальних моделей, або ж просто не користуватися Bluetooth поза домом.

Смартфони Xiaomi

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що флагманський Xiaomi Mi 10 представлять публіці вже 23 лютого, так що саме час обзавестися новим гаджетом. Правда, будуть смартфони доставлені покупцям під час - невідомо.

Як повідомляв Знай.uа хакери навчилися зламувати смартфони на Android за допомогою Bluetooth. Схоже, користувачі в небезпеці, і це стосується популярної версії Android. Настійно рекомендуємо оновитися до актуальної версії ОС.

Також Знай.uа повідомляв, що OnePlus з'явиться в бюджетній модифікації, що дозволило компанії захопити нижній сегмент ринку.