В Дубаї офіційно відкрито найбільший у світі 3D-надруковане будівлю. Це велика двоповерхова будівля площею 6900 футів, яке було створено муніципалітетом Дубая для виконання місцевих загальних адміністративних функцій і є частиною плану, що передбачає, що до 2030 року 25 відсотків усіх нових споруд будуть побудовані аналогічним чином.

Будівля була спроектована в Бостоні, США, і було спільним зусиллям з Apis Cor, яка спеціалізується на 3D-друку і будівництві будинків.

найбільша будівля за допомогою 3D-принтера

Спочатку в процесі будівництва використовувався 3D-принтер для вирівнювання зовнішніх стін, роблячи його товщиною в кілька дюймів, перш ніж стіни досягли повної висоти. Після того, як це було закінчено, будівельники взяли на себе і почали працювати на даху, а також працювали над вирізанням простору для вікон, заповнюючи стіни ізоляційними матеріалами.

зокрема, Apis Cor стверджує, що доступний будинок площею 500 кв. футів може бути надрукований в 3D-форматі всього за 24 години, що свідчить про швидкому темпі його технології. Компанія планує працювати над такими проектами в штатах Луїзіана і Каліфорнія.

Популярні новини зараз

Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі

Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

Показати ще

найбільша будівля за допомогою 3D-принтера

Нагадаємо, що експерти назвали 5 самих популярних браузерів для ПК. Не дивно, але серед лідерів не можна не помітити абсолютну перемогу Google Chrome.

Як повідомляв Знай.uа Ілон Маск висміяв захист Facebook і WhatsApp. Схоже, злом смартфона голови Amazon став реальністю завдяки проломи в системах сервісів.

Також Знай.uа повідомляв, що оновлення iOS 13 дозволить користувачам розблокувати свої авто без використання ключів. Для цього достатньо просто тримати з собою iPhone.