Зоряний пил, який сформувався понад 5 мільярдів років тому, задовго до народження Землі і Сонця, був виявлений в метеориті, що впав в Австралії, що зробило його найстаришім з відомих твердих матеріалів на планеті.

Космос, фото: versiya.info

Крихітні гранули зоряного пилу, що випускаються стародавніми зірками по мірі їх закінчення, розкривають підказки про те, як зірки утворилися в Чумацькому Шляху. Метеорит накопичував зоряній пил протягом мільярдів років, які він провів у космосі, перш ніж впав на Землю біля міста Мерчісон, Австралія, в 1969 році.

Космос

“Це тверді зразки зірок, справжний зоряний пил”, - сказав Філіп Хек, провідний автор дослідження частинок і куратор Польового музею в Чикаго, який придбав найбільші шматки метеорита Мерчісон. “Це найстаріші тверді матеріали з коли-небудь знайдених, і вони розповідають нам про те, як зірки утворилися в нашій галактиці”.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Нагадаємо, що інсайдер назвав ключові особливості iPhone SE 2. Зазначимо, що смартфон отримає достатньо великий екран, а розміри самого смартфона можна порівняти з iPhone 8, який сподобався публіці.

Як повідомляв Знай.uа, компанію Apple змусять відмовитися від використання Lightning у своїх смартфонах і планшетах. Компанії доведеться користуватися USB Type-C.

Також Знай.uа повідомляв, що інсайдер раскріл характеристики майбутніх Samsung Galaxy S20, які отримають величезну кількість оперативної пам'яті.