Apple запатентувала систему кріплення об'єктива для iPhone ще в 2014 році, але вона так і не була реалізована. Незважаючи на це, багато компаній розробили програми для додавання функцій камери до мобільних телефонів, включаючи багатофункціональний XS Max Clip від Olloclip і зум-об'єктив Sony QX10. Один з стартапів навіть розробив насадку на об'єктив для зйомки 360-градусних фотографій і 235-градусних відео для віртуальної реальності.

SmartMicroOptics, techspot

Тепер фірма SmartMicroOptics (SMO) запустила кампанію Kickstarter, щоб перетворити ваш смартфон в мікроскоп.

Проект, що отримав назву Diple, не є традиційною насадкою на об'єктив, як ви могли здогадатися. На відміну від попередніх аксесуарів Blips 5x - 10x і 20x - 150x, Diple - це більш портативна платформа, яка взагалі не підключається до телефону. Вам потрібно тільки вирівняти об'єктив пристрою з об'єктивом мікроскопа Diple, щоб побачити деталі зі збільшенням 35x - 1000x (в залежності від можливостей цифрового зума пристрою і придбаної упаковки об'єктива).

Дівчина з iPhone, 24 канал

Популярні новини зараз

В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози

"За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"

Показати ще

Нагадаємо, що в мережу злили фото безрамочного телевізора від Samsung. Новинка точно сподобається публіці, адже цей телевізор отримає крутий дизайн і футуристичний вигляд.

Як повідомляв Знай.uа смартфони Xiaomi Mi 10 і Xiaomi Mi 10 Pro покажуть одночасно, а їх вихід запланований на початок цього року, так що чекати залишилося недовго.

Також Знай.uа писав, що компанія Huawei розповіла про свої майбутні плани. Компанія зосередиться на створенні власної екосистеми на заміну Google.