Уряд планує зменшити податки для мобільних операторів та усунути перешкоди для розвитку 4G в Україні, повідомляється на сайті Міністерства цифровий трансформації.

Є ймовірність того, що вартість послуг українських провайдерів можуть помітно знизитися.

Огляд нового смартфона Samsung

Також в Минцифре планують посприяти внесенню до парламенту законопроекту про "засади технологічної нейтральності". Він надасть можливість передачі радіочастотного ресурсу від одного оператора до іншого на комерційній основі.

Ще Минцифра розробляє проект постанови, який вплине на зменшення вартості ліцензій на користування радіочастотним ресурсом.

Популярні новини зараз

В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози

10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули

"За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації

Новий порядок мобілізації: багатьох чоловіків перестануть "бусифікувати" ТЦК

Показати ще

Смартфони з вірусами

Таке рішення дозволить операторам інвестувати в розвиток мереж. Можливо, завдяки цьому прискорюється впровадження 5G мережі на території України. Втім, якщо врахувати, що 4G покриття поки що не охоплює всю частину країни, впровадження мережі нового покоління відбудеться нескоро.

Нагадаємо, що компанія Huawei запатентувала унікальний смартфон. Він отримав лише 3 камери, але вони можуть обертатися, що робить цей смартфон унікальним.

Як повідомляв Знай.uа експерти з'ясували, що деякі моделі смартфонів від Samsung і Apple випромінюють радіацію вище норми. Корпораціям доведеться відповідати перед судом.

Також Знай.uа писав, що компанія Motorola вирішила перенести початок продажів легендарного гнучкого смартфона Razr. Виявилося, компанія просто не може випустити необхідну кількість смартфонів за такий короткий період.