SpaceX успішно запустив свою 13-ту ракету в цьому році і свій 11-й Falcon 9. Запуск включав в себе повторне використання двічі запущеної ракети-носія Falcon 9. Втім, компанія не змогла “зловити” обтічник з ракети.

SpaceX

У цьому запуску використовувався супутник, побудований Boeing, який був створений для надання клієнтам послуг зв'язку Kacific і SKY Perfect JSAT, і він доставив корисну навантаження на цільову орбіту як і планувалося. Але успіх основної місії - це тільки половина справи, а інша половина - повернути ракету в цілості для повторного запуску.

Ракетна компанія Елона Маск відновлює прискорювачі Falcon 9, а з 2015 року і в цілому здійснила 47 успішних відновлень на першій стадії, але її система фіксації обтічників була впроваджена в запуск набагато пізніше. В цей раз у компанії не вийшло зловити обтічник з допомогою баржі, так що доведеться ловити її в океані.

SpaceX

Популярні новини зараз

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким

Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки

Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"

Показати ще

Нагадаємо, що в NASA знайшли оптимальне місце для колонізації Марса. Тепер вчені знаю, де знаходяться поклади льоду, так що знайти воду на Марсі не складе труднощів першим колонізаторам.

Як повідомляв Знай.uа, майбутній флагман Samsung Galaxy S11 показали публіці на нових рендерах. Варто відзначити величезну камеру, яку розмістили у верхньому кутку.

Також Знай.uа писав, що шпалери для робочого столу вивести з ладу новий смартфон від Xiaomi. Власник гаджета повідомляє, що смартфон почав мимовільно перезавантажуватися.