Автомобіль вимагає багато вкладень. Його потрібно не тільки правильно обслуговувати, а й постійно слідкувати за роботою усіх деталей. Однак навіть звичайна мийка авто може спричини пошкодження, які потім можуть дорого коштувати, аби виправити.

Існує декілька важливих правил, які необхідно виконувати перед миттям автомобіля, аби не пошкодити його.

1. Близький контакт

Не можна направляти потужний струмінь води на авто під кутом 90 градусів. Також важливо слідкувати за відстанню струменю води від машини. Усе це потрібно виконувати для того, аби лакова поверхня не почала тріскатися.

Автомобілі

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

2. Приховані пошкодження

Дуже важливо перед початком миття автомобіля перевірити кузов і бампера на наявність відколотих елементів. Невеликі пошкодження лакофарбового покриття або крихких елементів конструкції можуть стати відправною точкою для одержання ще більших пошкоджень в результаті впливу на це місце спрямованої струменем води.

3. З'їджена фарба

Майже усі миючі засоби для автомобілів мають лужну основу. Це можне зашкодити не тільки людині, а й автомобілю, зокрема, такі складники можуть пошкодити фарбу чи лакове покриття. Щоб цього не сталося, змивати піну слід через 5-10 хвилин після нанесення.

4. Вбивчий струмінь

Під час миття автомобіля зі шланга (у тому числі з розпилювачем) не рекомендується направляти струмінь на всілякі датчики, які здатні перестати від цього працювати, як тимчасово, так і перманентно. Крім цього, однозначно не варто лити воду на решітку радіатора.

5. Стара-добра корозія

Нарешті, не варто забувати про те, що вода здатна прискорити корозійні процеси. У першу чергу це стосується вже неодноразово згаданих сколів фарби і всіляких подряпин. Також, слід простежити за тим, щоб вода після миття не застоялася в яких-небудь затишних місцях.

Нагадаємо, що протестуючі влаштували масштабний бунт в аеропорту: зіткнення з копами неминуче, фото і відео.

Як повідомляв Знай.uа, шеф-кухар розкрив секрет вічної молодості королеви Єлизавети II: келих солодкого вина і шоколадка.

Також портал Знай.uа писав, батько влаштував дітям катівню у підвалі: 9 років примушував чекати кінця світу, фото.