У ВПС США на озброєнні є грізна зброя, яка виглядає, як невеликий космічний човник X-37B. У вересні 2017 року його вивели на орбіту за допомогою ракети-носія SpaceX Falcon 9 із стартового майданчика LC-39А Космічного центру Кеннеді, однак мета місії була засекречена. Зазначимо, що цей корабель вже встиг встановити світовий рекорд, при цьому навіть нічого особливо не зробив.

Безпілотний космічний літак X-37B, побудований Boeing, в даний час знаходиться на орбіті протягом 727 днів. Таким чином космоліт побив свій попередній рекорд в 718 днів, встановлений під час останньої місії на початку 2017 року. Зазначимо, що про кораблі, як і раніше мало що відомо. Навіть його повна назва перебуває під суворим секретом.

"Програма X-37B є найновішим та найбільш досконалим космічним кораблем багаторазового використання, метою якого є дослідження концепцій операцій для відпрацювання технологій багаторазових космічних апаратів", - йдеться в описі X-37B на сайті ВВС США. Втім, до кінця вірити повідомленням ВВС США не варто.

Популярні новини зараз

Віталій Сухович: у найбагатшого лісника знайшли мільйони доларів

Перевірка військових документів: поліція та ТЦК отримали нові повноваження

Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Нагадаємо, що в мережі показали гоночну версію автомобіля “Запорожець”, на якому один з гонщиків брав участь. Судячи по зовнішньому вигляду, він неслабо так модифікований. Приміром, автомобіль залишився без пасажирського місця, а територію навіть змогли додати каркас для надійності. Втім, подальша доля автомобіля нам невідома.

Як повідомляв Знай.uа компанія компанія Xiaomi представила 70-дюймовий телевізор, який чтоно сподобається користувачам. Враховуючи, що він вийшов під брендом Redmi, можна сміливо припустити, що телевізор буде продаватися за приємною ціною. Швидше за все, за телевізор попросять близько 500 доларів, що є дуже низькою ціною для такого девайса.

Також Знай.uа писав, що новий сервіс від Tesla вийшов з ладу у день його презентації.