Відомо, що у складі такого міцного напою як віскі присутня елагова кислота, яку також можна знайти в більшості фруктів. Ця речовина є антиоксидантом, іншими словами, має здатність захищати клітини організму від пошкоджуючих їх молекул, вироблюваних при окисному стресі. Такі пошкодження ведуть до мутацій і переродження клітин у пухлинні.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Поки країна воює, син голови Одеського ТЦК Юрія Пуйка відпочиває в Туреччині та отримує пенсію "заднім" числом

Залишився тиждень: життя кардинально зміниться

Перевірка військових документів: поліція та ТЦК отримали нові повноваження

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

До того ж, незначне вживання віскі може покращувати захист організму від вікової деменції. За даними джерела, експеримент дослідників медичного центру в Ізраїлі (Beth Israel Deaconess Medical Center) свідчить про те, що ймовірність розвитку слабоумства нижче серед тих дорослих, які вживали міцний алкогольний напій в помірних кількостях, порівняно з тими, хто не вживав алкоголю взагалі.

Таким чином, віскі, на думку багатьох експертів, відноситься до алкогольних напоїв, які можуть підтримувати здоров'я міокарда. Завдяки антиоксидантам, що містяться в ньому, скорочується вміст "поганого" холестерину в крові і збільшується рівень "хорошого".

Також слід підкреслити, що присутність антиоксидантів у віскі дозволяє фахівцям часто називати його напоєм, що сприяє продовженню життя.

Крім цього, віскі вважається безпечним для діабетиків – в ньому міститься мало цукру і вуглеводів.

Нагадаємо, що вчені вперше провели успішне клонування.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені з'ясували, яка група крові принесе мільйони.

Також портал Знай.ua писав, що експерти перевірили рівень випромінювання iPhone і Samsung.