Українська держкомпанія “Укрспецекспорт” і турецька Baykar Defence створили спільне підприємство з розробки та виробництва важких ударних безпілотних літальних апаратів Akinci (“Нальотчик”).

Таким чином, страні зможуть уникнути “купівлі і продажу” озброєння, що позитивно позначиться на фінансовому стані країн.

Спочатку Туреччина займалася проектуванням безпілотника Akinci самостійно. Зазначимо, що проектування безпілотника почалося ще в 2018 році.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Максимальна злітна маса Akinci складе 4,5 тонни. Апарат з розмахом крила 20 метрів зможе знаходитися в повітрі до 24 годин в автономному режимі. Втім, цього більш ніж достатньо, щоб завдати контрольний удар практично в будь-якій місії. Безпілотник зможе нести озброєння загальною масою до 1,35 тонни: 450 кілограмів у внутрішньому відсіку і 900 кілограмів — на зовнішній підвісці. Таких показників перенесення вантажу повинно вистачити з головою.

Про ціни розробки не повідомляється, як і про терміни реалізації цього ударного безпілотника.

Нагадаємо, що експерти розповіли, чим обіцяє купівля китайського iPhone за 100 доларів. Звичайно, такі смартфони все ще користуються величезною популярністю. І хоча зовні вони практично нічим не відрізняються, всередині працює телефон з досконалою іншої ОС. До того, для таких смартфонів абсолютно немає гарантій, а виробник може спокійно завантажити шкідливий код прямо з заводу, і користувач про це навіть не дізнається.

Як повідомляв Знай.uа компанія Meizu готує унікальний смартфон 16s Pro, який знищить своїх конкурентів. Судячи з витоками, гаджет отримає топовий процесор, а також потужну камеру. Повідомляється, що чекати виходу смартфона залишилося зовсім небагато. Гаджет покажуть вже 28 серпня цього року.

Також Знай.uа писав, що інсайдер назвав дату виходу легендарної Sony PlayStation 5.