Електромобіль Tesla Roadster, який був запущений в космос на ракеті Falcon Heavy в лютому 2018 року, здійснив повний оборот навколо Сонця і попрямував до Марса. Про це повідомляється на сайті Where is Roadster, який відстежує переміщення Tesla. Тепер же у авто прямий курс на Марс, де він теж зробить один оберт, і почне дрейфувати у бік Землі. Правда, до поверхні землі єлектрокар не долетить - розвалитися ще в шарах атмосфери.

Електромобіль запустили на геліоцентричну орбіту 6 лютого минулого року за допомогою ракети-носія Falcon Heavy. За кермом авто – манекен по імені Starman.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

До цього моменту Tesla вчинила 1,003 повного обороту навколо Сонця зі швидкістю майже 12 км в секунду зближується з Марсом. Це величезна швидкість, яка є типовою для більшості космічних тел.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

На 2020 рік заплановані ще два запуску цієї надважкої ракети-носія від SpaceX, а главою компанії все ще Ілон Маск.

Нагадаємо, що експерти розповіли, чим обіцяє купівля китайського iPhone за 100 доларів. Звичайно, такі смартфони все ще користуються величезною популярністю. І хоча зовні вони практично нічим не відрізняються, всередині працює телефон з досконалою іншої ОС. До того, для таких смартфонів абсолютно немає гарантій, а виробник може спокійно завантажити шкідливий код прямо з заводу, і користувач про це навіть не дізнається.

Як повідомляв Знай.uа компанія Meizu готує унікальний смартфон 16s Pro, який знищить своїх конкурентів. Судячи з витоками, гаджет отримає топовий процесор, а також потужну камеру. Повідомляється, що чекати виходу смартфона залишилося зовсім небагато. Гаджет покажуть вже 28 серпня цього року.

Також Знай.uа писав, що інсайдер назвав дату виходу легендарної Sony PlayStation 5.