Стало відомо, що місії NASA вдалося зафіксувати потужну ударну хвилю на Сонці за допомогою розробленого інструменту, який може вимірювати енергію спалахів.

Як повідомляє "Newsweek", високоякісні виміри явища експерти змогли зробити вперше в історії. Причиною удару стало зіткнення швидкого потоку вітру з більш повільним.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

До того ж, варто відзначити, що подібні хвилі можуть відкрити безліч таємниць нашого Всесвіту, однак їх важко зловити. Так, зіткнення пов'язані з частками, які виробляються такими об'єктами, як чорні діри і наднові зірки.

Вчені Магнітосферної багатовимірної місії намагалися зафіксувати міжпланетну хвилю починаючи з 2015 року, проте опинитися у правильному місці в правильний час вдалося тільки в даний час.

Нагадаємо, що в США астроном-любитель з Техасу Етан Чаппел зафіксував приголомшливий момент.

Як повідомляв портал Знай.ua, 1 вересня на Землі настане кінець світу. Такий прогноз зробили астрономи, які спостерігають за астероїдасі, що, за словами вчених, на шаленій швидкості мчать до нашої планети.

Також портал Знай.ua писав, що NASA попереджає, що до нашої планети наближається гігантський астероїд, який за своїми розмірами перевершує єгипетську піраміду Хеопса.