За минулі п'ять років марсохід Curiosity вздовж і поперек досліджував ударний кратер Гейл на Марсі, намагаючись виявити ознаки життя. З'ясувалося, що цей кратер далеко не завжди був ямою, заповненої піском і пилом. Схоже, вчені на порозі грандіозного відкриття, яке змінить уявлення про космос.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

впродовж 700 мільйонів років, у період між 3,8 до 3,1 мільярда років тому, в ньому знаходилося древнє озеро. Curiosity використовував гору Шарп, розташовану в центрі кратера, щоб вивчити осадові шари і таким чином дізнатися історію марсіанського озера. Є дуже велика ймовірність, що вся вода просто пішли під грунт, але довести це не дозволяє техніка.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат

Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх

Вчителька англійської мови може сісти до в'язниці на 25 років: грала у відеоігри з дітьми, а потім відправляла непристойні фото

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Аналіз скельної породи дозволив вченим припустити, що з часом в воді змінювалася кількість кисню, а разом з цим змінювався і клімат. В даний час дослідники вважають, що протягом мільйонів років озеро було придатним для існування органічного життя, якою ми знаємо її на Землі. Є дуже велика ймовірність того, що мільйони років тому на Марсі могло існувати життя.

Нагадаємо, що компанію Apple знову змусять відповідати перед судом. На цей раз за голосового помічника Siri, який записував розмови користувачів, навіть коли ті не знаю про те, що Siri працює. Звичайно ж, Apple намагалася виправдатися тим, що таким чином отримані дані покращують роботу голосового помічника, але користувачів мережі і ця відповідь не влаштувала. тепер же Apple викликають у суд.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung недавно випустила смартфон Galaxy Note 10, який став прямим конкурентом iPhone XS Max. Крім крутий начинки, компанія прибрала з фаблета роз'єм для навушником 3.5 мм. Корпорація аргументує таке рішення тим, що це дозволило збільшити об'єм акумулятора. Насправді ж, обсяг вдалося збільшити лише на 2-3 відсотки, так що користувачі не оцінили зусиль компанії.

Також Знай.uа писав, що приложение Google Maps отримало круте оновлення.