Windows 10 остаточно зарекомендувала себе, як домінуюча операційна система на комп'ютерах по всьому світу. У січні "десятка" змогла зайняти лідерську позицію з невеликим відривом від Windows 7, а потім навіть ненадовго її втратити.

Але агресивна політика Microsoft по нав'язуванню Windows 10 дала свої плоди – вона встановлена на 48% комп'ютерів по всьому світу, повідомляє TechSpot. Це означає, що Windows 7 та інші застарілі ос для ПК працюють на інших 52 відсотках пристроях. Правда, політика Microsoft залишить і їх оновитися до актуальної версії, так що це лише питання часу.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Це значний стрибок приблизно на 9% у порівнянні з січневими показниками, а використання Windows 7 впало ще більше – до 32%. Втім, все це з-за того, що Microsoft відмовляється підтримувати застарілу ОС Windows 7.

Популярні новини зараз

Перевірка військових документів: поліція та ТЦК отримали нові повноваження

Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень

Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Нагадаємо, що ігрова приставка PlayStation 4 від Sony допомогла компанії побити світовий рекорд. Зазначимо, що консоль продали близько 100 мільйонів разів, і це всього лише за кілька років. Звичайно, конкуренти не могли наблизитися до таких показників продажів. Можливо, це зміниться після початку продажів PlayStation 5.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google виявила в iPhone від Apple уразливості, які дозволяють зламати будь-який смартфон з допомогою звичайних додатків.

Також Знай.uа писав, що компанія Vivo вирішила випустити новий смартфон з двома екранами, який отримає купу крутих функцій.