Деякі сайти перевіряють режим інкогніто і наполягають на тому, щоб користувач увійшов в систему, перш ніж зможе прочитати статтю. 30 липня з випуском Chrome 76 Google хоче закрити “лазівку”, через яку сайти могли б перевіряти відключений в режимі інкогніто API Chrome FileSystem і виявляти приватні сеанси. Для чого потрібен режим інкогніто? З його допомогою сайти не можуть збирати інформацію про користувача. Серед даних сайт може дізнатися локацію користувача, входу, і так далі. Все це на тлі масових витоків даних викликає занепокоєння у користувачів.

Цей крок може порадувати людей, стурбованих тим, що режим не повністю виконує свою основну функцію - надання конфіденційності. В кращому разі, сайт зможе відстежити час входу на сайт, але не особисті дані.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В майбутньому Google буде працювати над виправленням будь-яких інших засобів виявлення режиму інкогніто, а поки що варто дочекатися, поки оновлення стане доступним для всіх користувачів.

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Нагадаємо, що китайці вирішили здивувати публіку, і представили світу перший электропикап, ціна якого близько 19 тисяч доларів. Це означає, що цей автомобіль зможе дозволити собі величезну кількість водіїв. Правда, у нього є кілька недоліків. Приміром, максимальна швидкість автомобіля обмежена до 110 кілометрів на годину, а запас ходу всього лише 250 км без підзарядки. Втім, за таку ціну доведеться платити, і точно не грошима.

Як повідомляв Знай.uа, інсайдери розповіли, якими будуть iPhone 2020 року. Серед всього варто відзначити 3D-камеру, яка підніме якість фото на новий рівень. Схоже, у звичайних дзеркальних камер з'явиться серйозний конкурент. Враховуючи, що і без цього вони не користуються величезною популярністю на сьогоднішній день, у них просто немає шансів.

Також Знай.uа писав, що компанія Apple планує випустити новий сервіс з підкастами. Тепер же яблучна корпорація хоче скласти конкуренцію Spotify.