Японський автовиробник Toyota оголосив, що починає тестувати нові високоефективні сонячні елементи на електромобілях, які зможуть збільшити дальність ходу на 56 км в день. Схоже, електродвигуни вже не такі ефективні, як цього хотілося б покупцям. З іншого боку, сонячні батареї не залежать від електростанцій, що робить їх ефективними в будь-якому місці. Правда, їх користь обмежується погодою та часом доби.

Toyota протягом багатьох років намагається включити бортові сонячні панелі в свою стратегію електромобілів. Спочатку це була панель на 50 Вт, яка використовувалася для живлення вентиляторів та інших пристроїв, а в 2016 році на Prius знову встановили сонячні елементи, але на цей раз потужністю 180 Вт, які додали всього 6 км ходу. Схоже, компанія хоче і далі розвивати цю технологію, і якщо перша спроба не виявилася такою вдало, то цього разу все може піти набагато краще.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Що стосується самого принципу роботи, то сонячні панелі будуть заряджати акумулятори, які в свою чергу змушують двигун працювати.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Нагадаємо, що компанія Apple раптово воскресила одну з перших ігор. Повідомляється, що мова йде про віртуальному покері. І це одна з перших ігор, яку створила яблучна корпорація. Однак, у той час компанія вирішила все ж прибрати гру з магазину. Причина була банальною - Apple вважає, що гра не досить хороша для компанії, і над ним треба ще працювати. І в честь десятиліття компанія все ж повернула легендарний проект в магазин, і кожен бажаючий може його завантажити.

Як повідомляв Знай.uа Sony готує до виходу гнучкий смартфон, який здивує публіку. Що стосується його можливостей, він отримає складаний корпус, а також потужний процесор. До речі, камера отримає 10-кратний зум без втрати якості, що не може не радувати користувачів. Про ціни поки говорити рано.

Також Знай.uа писав, що в 2020 році компанія Apple представить відразу 4 нових iPhone. Один з них буде бюджетником, а от інші здивують користувачів своєю ціною. До речі, гаджети отримають підтримку 5G-мережі, що не може не радувати користувачів.