Вченим із США вдалося повністю видалити з генома ВІЛ інфікованих лабораторних мишей за допомогою двоетапної терапії. Схоже, вчені на порозі відкриття ліки проти раку. У випадку, якщо подібний експеримент вдасться провернути з людиною, можна сміливо сказати, що ВІЛ прийде кінець.

Про сенсаційне відкриття пише Daily Mail. Відзначається, що вилікувалися двоє з семи піддослідних гризунів.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Команда дослідників, яку очолив фахівець з ВІЛ Говард Гендельман і експерт в редагуванні генів Камель Халілі, запропонувала двоетапну стратегію боротьби з вірусом – використання "повільного" антиретровірусного препарату LASER ART, що "заганяє вірус в кут". Раніше вчені вже розробили подібне ліки, що змушував ВІЛ-клітини самознищуватися і відмирати.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Медики наголосили, що для комплексного лікування ВІЛ необхідно знищувати не тільки активний вірус, але і його генетичний код в інфікованих клітинах. Іншими словами, варто не тільки знищувати вже заражені клітини, але й запобігти їх появі в майбутньому, щоб уникнути ймовірності повторного зараження.

Нагадаємо, що смартфон Samsung Galaxy S10 ледь не спалив свого власника. Дивно, але флагман за тисячу доларів загорівся при заряджанні. Можливо, акумулятор пошкоджений, або ж зарядний пристрій був не оригінальним. У будь-якому випадку, пожежу вдалося швидко загасити, а ось смартфон після такого можна сміливо викинути.

Як повідомляв Знай.uа компанія Huawei готує до виходу унікальний смартфон. Судячи з фото, девайс залишиться без отворів під зарядку, динаміки та мікрофони. Також флагман не отримає фізичних кнопок, а замість них будуть сенсорні датчики. Коли девайс покажуть публіці - невідомо.

Також Знай.uа писав, що новий смартфон СС9 показали з усіх боків до презентації. Крім цього, назвали ціну гаджета. Повідомляється, що за девайс попросять близько 450 доларів, і це порівняно дорого, якщо порівнювати з іншими смартфонами компанії. Втім, девайс однозначно стане популярним, враховуючи наявність потрійний камери і потужного процесора, якого точно вистачить для заявлених функцій.