Існує купа жартів про нетверезих байкерів, але у кожному мотоклубі вам підтвердять – більшість аварій за їх участю трапляється саме через неуважність. Помилково думаючи, що "достатньо досвідчений" у водінні, кожен може ненароком потрапити у ДТП.

А так як сезон у самому розпалі, ми вирішили поділитися із вами найбільш розповсюдженими причинами та способами їх уникнення.

Автомобіль повертає ліворуч перед вами

Таке трапляється практично на кожному кроці. Все тому, що водій або не бачить вас, або неправильно судить про вашу швидкість, повертаючи перед вами на перехресті. Винні неуважність, сліпі зони і банальна психологія - водій сприймає лише відсутність машин, а не присутність мотоцикла.

Як уникнути:

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Все просто: потрібно уважно стежити за дорогою. Ваше завдання як мотоцикліста полягає в тому, щоб розвинути в собі "шосте чуття". Шукайте будь-які ознаки того, що водій збирається повертати / розвертатися - автомобіль знаходиться на перехресті, чекаючи повороту, є місце в потоці біля перехрестя, під'їзної доріжки або автостоянки.

Занесення на грунтовці

Це може трапитися будь-де: на ділянці з піску, гравію, листя, кінського гною або всього чого завгодно, що попалося на вашому шляху. Ви вивернули переднє колесо і вас занесло.

Як уникнути: не гальмуйте відразу ж! Намагайтеся проїхати в тому ж темпі, до того моменту, коли ваша реакція і здатність діяти ефективно буде відповідати вашій можливості діяти ефективно. Заходьте в кут заносу якомога ширше, щоб збільшити огляд перешкоди і на зручній для вас швидкості.

Гальмування заднім колесом - це більш просунутий навик, який вам потрібно буде вивчити і практикувати на майданчику перед тим, як застосовувати цю навичку в міських умовах.

Ви увійшли в поворот занадто швидко ....

... і тепер цей поворот несподівано затягується, або ви просто не очікували настільки довгого повороту.

Як уникнути: не будьте дурнем! Рухайтеся так швидко, наскільки можете, шукайте і використовуйте візуальні підказки, такі як стовпи і знаки, щоб судити про напрямок дороги, навіть якщо ця дорога зникає на сліпому підйомі.

Якщо ви опинитеся на повороті занадто швидко, краще рішення - довіряти мотоциклу і спробувати цей поворот подолати. Мотоцикл, швидше за все, більше здатний на це, ніж ви. Нахиляйте байк, наскільки це можливо, дивіться в ту точку, куди ви хочете потрапити, зберігайте спокій і плавність в управлінні. Чи не блокуйте гальма, не кидайте газ і не робіть нічого, що може порушити стійкість мотоцикла і викликати втрату тяги. Не панікуйте, якщо ваше коліно або якась частина байка торкнеться землі - просто спробуйте утримати цей кут нахилу, шукайте вихід з повороту і витягуйте себе звідти.

Автомобіль перебудовується в вашу смугу перед вами

Ви спокійно їдете по своїй смузі, і, раптом, автомобіль в іншій смузі раптово повертає на те місце, яке займаєте ви. Пам'ятайте, що наші крихітні мотоцикли легко вписуються в "сліпі зони" автомобілів, а водії їдуть автомобілів психологічно не сприймають мотоцикли як рівнозначне транспортний засіб (ось, сноби!).

Як уникнути: пам'ятайте, де розташовані "сліпі зони" і витрачайте якомога менше часу на знаходженні в цих зонах. Якщо ви бачите очі водія в їх дзеркалах, то у них також є можливість побачити вас .

Уникайте ситуацій, коли зміни смуги руху стають більш імовірним. Рух трафіку на дорогах сповільнюється, причому одна смуга рухається швидше за інших? Автомобілісти зазвичай хочуть бути в цій смузі. Не будь там, де вони хочуть бути.

Ваші приятелі - ідіоти

От тут вже ніде правди діти, і таке трапляється. Всі ми знаємо, як це буває - група вирушає на прогулянку, коли один з них раптово зупиняється або типу того. Його приятель занадто зайнятий, замріявся і вдарив того ззаду. Якщо це трапилося з нами - може трапитися з ким завгодно.

Як уникнути: переконайтеся, що всі знають про правильне етикеті водіння і вміють кататися в шаховому порядку. Ви будете здивовані, скільки людей не знають про цю просту техніку. Це збільшує видимість, і рух мотоциклів не в лінію один з одним означає, що таке, нехай і тимчасове, відставання не приведе до зіткнення. Вибирайте собі розумних приятелів або катайтеся на самоті.

Нагадаємо, оприлюднено основні характеристики Peugeot 3008.

Як повідомляв Знай.ua, Xiaomi представила новий бренд для продажу смартфонів.

Також Знай.ua писав, що Microsoft готує до виходу "вбивцю" Windows 10.