Компанія Google розробила сучасну заміну звичним SMS, MMS та голосовому зв’язку. Йдеться про протокол передачі даних під назвою RCS. Завдяки його підтримці мобільними операторами месенджер американської корпорації зможе без інтернету і безкоштовно передавати повідомлення, інформує iTechua.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Для запуску протоколу RCS, що покликаний замінити WhatsApp, Google вирішив використовувати вже існуючу платформу Android Messages. Зараз вона просто «з коробки» встановлена ​​на сотні мільйонів смартфонів від ZTE, HTC, Sony, Motorola, LG, Nokia тощо.

Наразі це програмове забезпечення дозволяє працювати тільки з SMS і MMS, але вже в другій половині 2019 року Google планує перетворити програму на повноцінний месенджер. Його головною особливістю і стане підтримка RCS.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Аби протокол RCS став доступним, його підтримку має впровадити кожен мобільний оператор. Наразі це впровадили не більше двадцяти компаній по всьому світу. Майже всі вони діють у США та Європі. Очікується, що завдяки впровадженню підтримки протоколу RCS мобільні оператори зможуть у рази збільшити чисельність своїх клієнтів.

За рахунок RCS користувачі Android Messages матимуть змогу безкоштовно пересилати файли і відправляти повідомлення. І зазначте, що все це - без підключення до інтернету. Таким чином люди заощаджуватимуть гроші та інтернет-трафік.

Планується, що новий месенджер Google буде доступний в інтернеті, він дасть змогу ділитися своїм місцеположенням, здійснювати голосові дзвінки, листуватися в групових чатах і виконувати безліч інших дій.

Нагадаємо, що Huaewi може "поховати" Android назавжди: нова ОС вже почала тестуватися.

Як повідомляв портал "Знай.ua", що iPhone XR 2019 отримає довгоочікувану функцію: зарядка більше не потрібна.

Також портал "Знай.ua" писав, що Google розсекретила дизайн флагманського Pixel 4: фото.