В Австрії придумали рішення проблеми розряджених електромобілів. Так як електрокар можна дозаправити, як звичайне авто на двигуні внутрішнього згоряння, розробники з місцевої компанії Öamtc пустили по дорогам справжній павербанк, який здатний “нагодувати” розряджений автомобіль. Однак, потужності точно не вистачить для тривалої подорожі, так що авто все ж доведеться відбуксирувати до найближчої електростанції, за допомогою якої автомобіль буде заряджатися значно швидше.

Це мобільний пристрій складається з декількох літієвих елементів, а зарядка від нього займає 15-20 хвилин, заповнюючи “бак” електромобіля настільки, щоб той зміг дістатися до найближчої АЗС, СТО. Швидше за все, послуга не така вже й дешева, враховуючи вартість електрокара, і незвичайності послуги. Якщо для звичайних ДВЗ авто можна попросити привезти каністру бензину, то в цьому випадку такі дія повторити не вийде. Виглядає пристосування як звичайний автомобіль з невеликим причепом з літієвими батареями. Втім, зарядні елементи, судячи з фото, можуть перебувати і в самому фургоні.

У будь-якому випадку, це оригінальне рішення популярної проблеми.

Популярні новини зараз

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних

Яких захворювань можна уникнути, з'їдаючи по одному банану на день: ви здивуєтеся

"Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти"

Показати ще

Нагадаємо, що компанія Huawei планує випустити нову лінійку смартфонів під назву Mate 30. Крім топових флагманських характеристик, смартфони зможу похвалитися і абсолютної новою фішкою - ОС девайсів буде точно не Android, а Hongmeng. Це особиста розробка компанії, яка створювалася протягом багатьох років. Тепер корпорація може обійтися і без допомоги Google Android їх.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Google розкрила ще один секрет з приводу камери Google Pixel 3. Нагадаємо, що в смартфони від пошуковика впроваджують одинарну камеру, і це дуже дивне рішення. Однак, в корпорації заявляють, що система нейромережі здатна покращувати якість фото з допомогою тремтіння рук користувачів. Після цього система поєднує всі знімки з різних ракурсів в єдину фотографію.

Знай.uа писав, що компанія Microsoft розповіла про нову хвилю вірусів, які масово заражають комп'ютери користувачів. Повідомляється, що мільйони пристроїв досі під загрозою злому хакерами.