Технологія 3D Touch в смартфонах Apple з'явилася ще в 2015 році, разом з виходом iPhone 6s і iPhone 6s Plus. Після цього деякі компанії, в тому числі і Google, працювали над аналогами цієї технології у своїх пристроях. Схоже, разом з виходом операційної системи Android Q про 3D Touch заговорять знову. Сама по собі технологія досить проста. Команди, або функції смартфона викликаються за допомогою натисненням на екран. Певна команда викликається при певній силі натискання, що спрощує експлуатацію смартфона.

У другій бета-версії Android Q знайшли згадку нової функції — Deep Press. Як і 3D Touch, вона дозволяє визначати силу натискання на дисплей.

В документації сказано, що посилені натискання будуть застосовувати для виклику контекстного меню додатків, а також швидкого доступу до окремих функцій Android. Приблизно за такою ж схемою і працювала система у Apple. Однак сама Apple відмовляється від такої технології, так як вона не така вже й корисна. Компанія знайшла їй повноцінну заміну.

Популярні новини зараз

Головне за 21 вересня: українців не пустять до Європи, Ощадбанк візьме більше грошей, а з ВЛК не треба поспішати

Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці

Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Нагадаємо, що Microsoft анонсувала вихід нового оновлення для Windows 10. Серед головних нововведень варто відзначити наявність декількох тем інтерфейсу, що дозволить самої ОС виглядати трохи цікавіше. Крім цього, компанія попрацювала над безпекою користувачів, і закрила декілька вразливостей, якими могли скористатися хакери. На даний момент оновлення тестується розробниками, так що незабаром новинка стане доступною і для звичайних користувачів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Huawei P30 і Huawei P30 Pro дісталися України. Повідомляється, що ціни на гаджет будуть просто захмарними. Однак, цей смартфон точно сподобається тим, хто хоче робити якісні знімки на смартфон. Ціни на девайс починаються від 23 до 32 тисяч гривень.

Знай.uа писав, що компанія Sony оголосила про старт сезону знижок на ігор, які призначені для PlayStation 4. Повідомляється, що навіть першокласні ігри будуть продаватися зі знижкою в 75%, так що саме час розбивати скарбничку.