В рамках презентації флагманських смартфонів Huawei P30 і Huawei P30 Pro з найдосконалішою фотокамерою на даний момент, глава компанії Річард Ю зазначив, що мобільний апарат можна використовувати в якості "відмички" для автомобіля. І хоча це дуже зручно в плані функціональності, це може стати просто подарунком для хакерів.

Вбудована в смартфон Huawei технологія відкривання дверних замків Audi дозволяє позбутися від фізичного ключа, але спочатку його "відбиток" потрібно скопіювати у телефон. Після цього достатньо притулити телефон до дверної ручки, щоб потрапити в автомобіль – це схоже на спрацювання модуля NFC біля терміналу. Однак, умілі хакери можуть скористатися цією технологією, і зламати автомобіль користувача без необхідності в ключі.

Однак на демонстрації трапився неприємний момент: система працювала через раз, а в одному з випадків двері так і не відкрилася, і на це звернули увагу в соцмережах.

За задумом Huawei, подібна технологія в рази безпечніше і зручніше традиційних ключів. Втім, у разі наявності уразливості в системі, життя водіїв може перетворитися на кошмар.

Нагадаємо, що Xiaomi Mi 9X з'явився в мережі. Відразу варто відзначити, що девайс з'явиться на борту з Android One, який вважається голою ОС, без будь-яких кастомізації від виробника смартфонів. Судячи по характеристиках, Xiaomi знову представить камерофон, так як начинка у нього хоч і не флагманська, але ось камера на рівні. Цілком можливо, що вона обійде за параметрами навіть хвалений iPhone XS Max, який на сьогоднішній день трохи застарів.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Nintendo Switch з'явиться у бюджетній версії. Це чудова новина для тих, хто не хотів витрачатися на консольні ігри. Кожен бажаючий зможе придбати бюджетну версію, правда, з деякими технічними обмеженнями.

Знай.uа писав, що Xiaomi представила розумний комп'ютерний стіл для справжніх геймерів. Повідомляється, що стіл здатний самостійно підніматися і опускатися на необхідну висоту, а також запам'ятовувати 3 положення, на випадок, якщо їм користується не один геймер. За девайс доведеться заплатити аж 270 доларів.