Розробники програми для перевірки продуктивності смартфонів (бенчмарка) AnTuTu опублікували рейтинг найбільш потужних смартфонів лютого 2019 року. Топ списку обзавівся новими фаворитами - на першому місці виявився флагман Xiaomi Mi 9, який надійшов у продаж в кінці зими.

Xiaomi Mi 9 володіє найвищим балом у AnTuTu на поточний момент з показником 371 849. Втім, це не дивно, адже девайс отримав процесор Snapdragon 855. Китайському виробникові все ж не варто розслаблятися, адже на цій платформі в 2019 році вийде чимало смартфонів, які однозначно оскаржать лідерство Xiaomi Mi 9.

На другому місці розташувався Lenovo Z5 Pro GT з таким же процесором і рекордним обсягом оперативної пам'яті, 12 ГБ. Nubia Red Magic Mars, очолював Топ-10 кращих смартфонів зими, виявився на третьому місці – у ньому використовується торішній чіп Snapdragon 845 з просунутою подвійною системою охолодження. Втім, цей чіпсет ще вміє здивувати публіку своїми можливостями, так що списувати його з рахунків ще рано.

Наступні чотири місця очолюють флагмани Huawei з процесором власної розробки Kirin 980: Mate 20, Honor V20 (Honor View 20), ігровий смартфон Huawei Mate 20 X і Honor Magic 2. Несподівано з рейтингу зник Mate 20 Pro. У компанії заявили, що це через балансування продуктивності.

Популярні новини зараз

В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою

"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Восьме і дев'яте місця зайняли ігрові смартфони. Однак на відміну від попередніх рейтингів Asus ROG Phone випередив китайський Xiaomi Black Shark Helo. Останнім у топовій "десятці" виявився торішній флагман Xiaomi Mi 8 Pro.

Нагадаємо, що ОС Windows Lite, яка прийде на заміну провальною Windows 10, навчитися працювати навіть на гнучких смартфонах. Судячи з усього, компанія хоче зробити цілу екосистему електронних пристроїв, в яку будуть входити як смартфони і планшети, так і комп'ютери. Втім, вихід нової ОС запланований на 2020 рік, так що залишилося трохи почекати.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Meizu Zero за $1300 так і не з'явиться на прилавках. Повідомляється, що компанія не зібрала необхідну кількість коштів, щоб випустити смартфон на ринок. Втім, публіка просто не готова до таких революційним смартфонів, які позбавилися від кнопок, роз'єм для зарядки і навушників, і навіть динаміків.

Знай.uа писав, що компанія Apple планує поліпшити захист від води в нових iPhone 2019 року. Тепер смартфони зможуть працювати навіть під водою, точно реагуючи на торкання людини по екрану.