Американська корпорація Microsoft ще влітку 2015 року випустила операційну систему Windows 10, яку вона хотіла зробити найпопулярнішою в світі. Цього б, напевно, вдалося добитися, якби розробники прислухалися до побажань користувачів. Варто відзначити, що за провальний для компанії 2018 рік, репутація ОС WIndows сильно зіпсувалася. Корпорації необхідно було терміново знайти їй заміну, у зв'язку з чим представлять нову OS Lite.

Нова операційна система являє собою повноцінну заміну Windows 10, тобто Lite OS її назавжди замінить. Звичайно ж, її вихід ще не відбувся, але компанія використовує всі свої ресурси, щоб дуже скоро показати нову OS, розроблену з нуля.

Повноцінний анонс Lite OS відбудеться, як стало відомо від надійного джерела, вже навесні нинішнього року, а відбудеться це, швидше за все, на початку травня. Будемо сподіватися, що цього разу компанія приділяє більше часу розробці ОС, а також пошукам помилок в системі. Перший час нова ОС виявиться сумісна тільки з додатками PWA і UWP, але до моменту релізу фінальної версії Lite OS в неї додадуть підтримку звичайних додатків Win32, які використовуються в Windows 10.

Популярні новини зараз

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

"Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024

Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Нагадаємо, що компанія Xiaomi готує оновлення прошивки MIUI 11 для своїх смартфонів. Втім, нову прошивку отримають далеко не всі користувачі. Компанія опублікувала список пристроїв, на які буде поширюватися оновлення. Кількість моделей смартфонів більше 40, і це чудова новина для тих, хто любить продукцію китайської корпорації.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що камери Nokia 9 PureView перевершили об'єктиви навіть ipHone XS. Повідомляється, що новий флагман від компанії Nokia, який отримав 5 камер на задній частині, знімає якісні знімки, які перевершили навіть знімки, зроблені на якісну камеру iPhone XS Max. Навіть у сучасних iPhone можна помітити зернистість на фото. Втім, Nokia таких недоліків немає.

Знай.uа писав, що Sony зупинила виробництво культової консолі PS Vita. Тепер на прилавках з'явиться останні моделі, які компанія випустила перед закриттям виробництва.