Моддер та майстер на всі руки під ніком Redherring32 здивував багатьох, створивши першу у світі портативну Xbox. Причому це не просто якийсь там кастомний корпус з емблемою Xbox - він переробив материнську плату оригінальної консолі і вмістив її в портативний пристрій.

У той час, коли геймери тільки мріють про портативну Xbox, а Microsoft все ще мовчить із цього приводу, один ентузіаст взяв і зробив це сам. Про свій успіх хлопець розповів на сторінці Х.

Геймер створив першу портативну Xbox / скриншот Х

Консоль має 9-дюймовий екран з роздільною здатністю 480p, підтримує Wi-Fi 6 для Xbox Live і заряджається через USB-C на 100 Вт.

Цей мод став справжньою сенсацією серед фанатів Xbox, бо досі ніхто не робив такої амбітної портативної версії цієї консолі. Раніше, звичайно, були моди для PlayStation та Nintendo, але до Xbox руки ні в кого не доходили.

Популярні новини зараз

Росія накопичує ракети: нові атаки можуть спричинити гуманітарну кризу

Облави ТЦК: розкрили, як планують маршрути

«Броні» від мобілізації не буде: в чому справа і чи надовго

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Показати ще

Звичайно, офіційна портативна консоль, якщо вона взагалі колись з'явиться, буде набагато потужнішою та сучаснішою. Але в даному випадку ми маємо справу з ностальгією – адже оригінальний Xbox та його ігри, такі як Halo 2, досі улюблені багатьма.

Xbox. Фото: скриншот Youtube

Redherring32 зробив титанічну роботу: йому довелося підрізати материнську плату Xbox і розробити 12 унікальних друкованих плат спеціально для цього проекту. Він навіть виклав усі дані на GitHub, щоб у майбутньому інші ентузіасти могли повторити його подвиг.

Хоча відео з ігровим процесом поки що немає, але всі з нетерпінням на нього чекають. Redherring32 вже прославився своїми попередніми проектами, такими як TinyTendo (портативна NES) та PicoPad (найменший у світі контролер для NES). Отже, сумнівів у його таланті вже точно немає.

Нагадаємо, Хbox запускає можливість грати в ігри без прив'язки до приставки: навіть без Game Pass

Раніше ми писали про те, що Resident Evil Remake Trilogy тепер доступний для всіх: нові костюми та DLC

Крім того, Знай.ua повідомляв, нова MMORPG від творців легендарної Lineage вже у відкритому доступі: для стримерів та їх глядачів – нагороди