Що ви знаходили, забираючи в гаражі? Для Чада Джессапа, колишнього розробника ігор, це стало справжнім успіхом! Цього місяця він натрапив на бета-версію оригінальної гри Half-Life, яку тепер можна завантажити на Internet Archive.

Чад, який раніше працював над доповненнями до Destiny 2 та був бета-тестером Half-Life, виявив старий CD-ROM, підписаний "Half-Life, Beta 2, Net Test 2". Цей диск датується 20 жовтня 1998 року та містить унікальні рівні та зміни, яких не було у фінальній версії гри.

Знайдений CD з Half-Life / фото: Х

Він поділився знахідкою у своєму пості, де розповів, що на цьому диску є незакінчені рівні та цікаві зміни у текстурах та скриптах. Наприклад, один із рівнів, Forget About Freeman, повністю відрізняється від того, що ми знаємо, і навіть зникає на півдорозі!

Архіваріус Рейган вже завантажив диск в інтернет, але щоб запустити гру, потрібно трохи покопатися у файлах. Він сам витратив лише 15 годин вивчення бета-версії і вже знайшов кілька цікавих деталей.

Популярні новини зараз

Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат

Вчені виявили людей, чия кров відрізняється від решти - їх серед нас небагато

Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення

Німеччина запровадила новий статус для українців: дозволять залишитись в країні назавжди

Показати ще

Ця знахідка – велика перемога для збереження відеоігор та можливість відкрити нові таємниці класичної Half-Life. Хто знає, що ще може бути заховано у старих гаражах?

Раніше нам стало відомо про те, що Valve повертає Гордона Фрімена? Через 10 років з'явилася інформація про Half-Life 3

Вам буде цікаво дізнатися, птах-самурай Кез почне новий етап у Dota 2: який сюрприз готує Valve геймерам

Читайте також, як Starfield, Baldur's Gate 3 та інші ігри поводяться при запуску з USB: Youtube-блогер показав чудні результати