Xbox готується до свого 25-річчя, і, схоже, це буде не просто свято, а запуск нового покоління консолей. За словами Джеза Корден з Windows Central, Microsoft вже активно працює над оновленням своєї лінійки пристроїв.

І найкращий час для цього – 15 листопада 2026 року, коли бренду виповниться рівно 25 років, повідомляє джерело.

Згідно з ним, Xbox не збирається випускати проміжні оновлення, як це робить Sony з PS5 Pro. Натомість компанія планує випустити відразу нове покоління консолей. За чутками, це буде не тільки потужна заміна Xbox Series X, а й абсолютно новий портативний пристрій, який має скласти конкуренцію популярному Steam Deck.

Steam Deck, скріншот: YouTube

Судячи з усього, Microsoft хоче повторити успіх, який був з Xbox 360, коли їхня консоль вийшла на рік раніше, ніж PlayStation 3, і стала найбільш продаваною в історії Xbox. Якщо план спрацює, нові пристрої можуть з'явитися раніше, ніж PS6.

Популярні новини зараз

Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки

Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Запуск буде приурочений до ювілею не лише самого Xbox, а й культової франшизи Halo, що робить цей реліз особливо значущим. У компанії обіцяють, що нові консолі принесуть найбільший технологічний стрибок за весь час існування бренду. Так що 2026 обіцяє бути важливим для всіх фанатів Xbox!

Нагадаємо, 45 років тому роботи стали вбивцями: перша смерть від рук машини призвела до ланцюжка дивних інцидентів

Раніше ми писали про те, що власники iPhone відмовляються зустрічатися з користувачами Android: на 87% частіше - повний "ігнор"

Крім того, Знай.ua повідомляв про Vampire Syndicate: гангстери та кіберпанк з відкритим світом і складним прокачуванням, реліз "жорсткох" RPG