Блогер із каналу RandomGaminginHD вирішив провести цікавий експеримент: перевірити, як сучасні ігри працюють, якщо їх запускати зі звичайної USB-флешки.

Він вибрав флешку SanDisk об'ємом 256 ГБ з інтерфейсом USB Type-C та підключив її до потужного комп'ютера з процесором Core i5-12400F, відеокартою GeForce RTX 4060 Ti та 16 ГБ оперативної пам'яті. Його мета була зрозуміти, чи можна використовувати такі накопичувачі, якщо на основному диску не вистачає місця для встановлення ігор.

Starfield / фото: скриншот Youtube

Насамперед блогер запустив свіжий хіт від Bethesda – Starfield. Гра цілком нормально працювала з флешки, хоч і не без нюансів. Час завантаження збережень був у два рази більший у порівнянні з SATA SSD, але текстури та звукові ефекти завантажувалися без проблем, що вигідно відрізняло її від запуску зі звичайного жорсткого диска.

Єдиний мінус - це мікростаттери, невеликі посмикування під час гри, але вони не сильно псували враження від геймплею.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Далі блогер перевірив Marvel's Spider-Man Remastered. І тут флешка показала себе просто чудово. Гра завантажувалася з такою ж швидкістю, як і з SATA SSD, і жодних проблем із плавністю фреймрейту не виникало. З таким самим успіхом флешка впоралася і з Counter-Strike 2.

Marvel's Spider-Man 2 / фото: скриншот Youtube

А ось із Baldur's Gate 3 ситуація була трохи складнішою. Хоча гра загалом працювала нормально, були помітні деякі недоліки. Наприклад, NPC іноді з'являлися буквально з повітря, якщо швидко переміщувати камеру. Час завантаження збережень збільшився на 40% в порівнянні з SATA SSD, але на продуктивності це особливо не позначалося - фреймрейт і текстури були в порядку.

З Cyberpunk 2077 справи були навіть кращі. Гра завантажувала текстури без затримок і проблем із кадровою частотою, хоча час завантаження був удвічі вищим, ніж із SATA SSD. Тим не менш, флешка показала, що справляється краще, ніж звичайний жорсткий диск.

Висновок виявився цікавим: сучасні USB-флешки цілком можуть використовуватися для встановлення та запуску ігор, якщо на основному диску не вистачає місця. Звичайно, час завантаження буде більшим, і можливі невеликі затримки, але в цілому такий спосіб цілком життєздатний.

Раніше стало відомо, педофіл 2 роки після блокування в Roblox чекав, щоб зґвалтувати дитину: про неї знали діти, але не копи

Вам буде цікаво дізнатися, Valve повертає Гордона Фрімена? Через 10 років з'явилася інформація про Half-Life 3

Читайте також: геймери спільноти Fortnite шоковані баном гравця на 7980 років, що він такого накоїв