Однією з крутих фішок ігор "Відьмак" та Cyberpunk 2077 від CD Projekt є їхня здатність до модифікації. Це класно не тільки для гравців, які отримують нові фішки та доповнення, але і для розробників-початківців, які мріють працювати в цій крутій студії у Варшаві.

Павло Саско з CD Projekt в інтерв'ю Flow Gaming розповів, що вони активно наймають моддерів.

Половина квест-команди для нового проекту Cyberpunk 2077 – це колишні моддери, сказав Саско. Причому це не тільки моддери The Witcher і Cyberpunk: провідний дизайнер квестів Блажій Августинек, наприклад, починав як моддер StarCraft.

"Я завжди раджу молодим людям, коли вони запитують, як потрапити в індустрію, я кажу: «Ідіть модифікувати. Просто йдіть і навчитеся модифікувати. Почніть з моддингу чогось. Існує так багато наборів інструментів, так багато способів зробити це, і справді, (деякі, – ред.) з найкращих людей, які у нас є – колишні моддери”, – сказав Саско.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

Показати ще

Саско поділився історією про фермера з Естонії, який вирощував буряки в Австралії та модифікував ігри вечорами. Цей хлопець Ееро Варенді зробив вражаючий мод, переробивши пролог Відьмака 1 у Відьмаку 3. Саско помітив його роботу на YouTube, зв'язався з ним і запросив у CD Projekt. Тепер Варенді старший дизайнер нової гри «Відьмак».

The Witcher 3 / фото: скріншот Youtube

Наймати моддерів в ігрові студії не рідкість, але CD Projekt робить це з особливим ентузіазмом. Половина квест-команди Orion - колишні моддери, а фанатські моди були включені в оновлення The Witcher 3. Історія Саско надихає: сьогодні ви можете бути звичайним фермером, а завтра працювати в крутій ігровій студії.

"Йому було, здається, 20 чи 21, і він був у цей час в Австралії, він збирав буряки величезним комбайном, на зразок величезних комбайнів, які їздять і збирають. Ось чим він займався, і вечорами займався моддингом. Я перевіз його з Австралії до Польщі, він з Естонії, та його звуть Ееро Варенді. Він зараз старший у Polaris, новій грі «Відьмак», і він одержимий «Відьмаком», – розповів Саско.

Нагадаємо, фанатам "The Witcher 3" подарували свободу: тепер можна міняти гру, як заманеться

Раніше ми писали про те, що в мережу злив перший скріншот BioShock 4: чим поділилися розробники

Крім того, Знай.ua повідомляв, Besiege готує морське оновлення: 5 нових рівнів та на 50% більше контенту