Через щоденні відключення електроенергії страждають не лише люди, а й техніка. Зокрема, українці масово здають у ремонт холодильники, які не витримують перепаду напруги та температур.

Про це розповів майстер з ремонту побутової техніки Сергій Козловський в інтерв'ю "Суспільному".

Холодильник Фото: скрін youtube

Побутова техніка, у тому числі холодильники можуть виходити з ладу через різкі перепади в мережі під час відключення світла. Втім, є методи, як уникнути дорогого ремонту чи придбання нового пристрою.

Майстер рекомендує вимикати холодильник із розетки, коли зникає світло, щоб уникнути перепадів напруги. Вмикати холодильник слід приблизно через 10 хвилин після відновлення електропостачання. Такий підхід убезпечить від перегорання важливих деталей.

Популярні новини зараз

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Показати ще

Холодильник. Фото: скрін youtube

Ще можна встановити захисні блоки, які мають певну затримку та допомагають захищати техніку від стрибків напруги під час відключення світла. Втім, такий пристрій обійдеться приблизно 300-600 гривень.

Фахівець наголошує, що в спеку холодильники часто виходять з ладу з банальної причини – встановлені близько до стіни та не можуть охолоджуватися. У такому випадку холодильник слід відсунути та поставити поруч вентилятор, щоб він обдував та охолоджував систему.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, холодильник працюватиме навіть без світла: українець винайшов акумулятори холоду, які може зробити кожен.

Також наш портал інформував, перегрів ноутбука вас може розорити: як врятуватися від популярної проблеми.

Крім того, ми писали, холодильник, комп'ютер і навіть смартфон: як користуватись технікою, щоб не переплачувати за світло.