Коли використовуєте мобільний телефон під час війни, головне – безпека. Незалежно від того, де ви знаходитесь – на передовій або в тилу, завжди пам'ятайте про можливі загрози, пов'язані з його використанням.

Кореспондент АрміяІнформ поділився важливими порадами, які допоможуть зберегти конфіденційність своїх даних та дзвінків, перебуваючи на службі.

Телефонна залежність може бути небезпечною. На службі важливо зберігати дисципліну та увагу, тому користуйтеся телефоном лише у разі потреби. В ідеалі краще взагалі відмовитися від телефону, якщо це можливо, або використовувати його лише для найтерміновіших справ.

Смартфон. Фото: скрін youtube

Налаштуйте телефон так, щоб він приймав дзвінки та повідомлення лише від знайомих контактів. Це допоможе уникнути небажаних дзвінків або повідомлень від незнайомців, які можуть загрожувати.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього

Показати ще

Тримайте телефон вимкненим. Увімкніть його тільки для термінових дзвінків або перевірки повідомлень, а потім одразу вимикайте. Це допоможе мінімізувати ризик виявлення та підвищить безпеку.

Вимкніть звук дзвінка та геолокацію. Це допоможе уникнути випадкового виявлення звуку або передачі інформації про ваше місцезнаходження. Не використовуйте Wi-Fi або Bluetooth, якщо не впевнені у їхній безпеці.

Увімкніть режим польоту на телефоні та знімайте його з цього режиму лише для здійснення дзвінків або надсилання повідомлень. Це допоможе блокувати зовнішні сигнали та мінімізувати ризик виявлення.

Режим польоту / фото: Pune.News

Уникайте прямих дзвінків через звичайну мобільну мережу. Використовуйте захищені месенджери, такі як Signal або WhatsApp, та підключайтеся до Інтернету лише через безпечні мережі. Договоріться з основними контактами про те, який месенджер використовувати, і видаліть всі інші програми, щоб заощадити заряд батареї та підвищити безпеку.

Signal і WhatsApp вважаються найнадійнішими месенджерами. Telegram, Viber і месенджер Facebook використовувати не варто через їхню нижчу безпеку. Налаштуйте обраний месенджер так, щоб він не мав доступу до контактів, фото, відео та інших особистих файлів.

Хоча багато хто воліє надсилати текстові повідомлення, дзвінки безпечніші. Ви можете дізнатися голос співрозмовника та не залишати цифровий слід. Ніколи не надсилайте фото чи відео через месенджери, тому що з них можна отримати багато інформації. Уникайте обговорення служби навіть із найближчими.

смартфон, gettyimages

Захистіть телефон надійним паролем. Додатково використовуйте розблокування за відбитком пальця, скануванням обличчя, графічним ключем або PIN-кодом. У разі втрати телефону це ускладнить його несанкціоноване використання.

Видаліть всі програми соціальних мереж зі смартфона. Якщо це неможливо, вимкніть автоматичний вхід і настройте двофакторну автентифікацію. Ніколи не розміщуйте інформацію про військову службу, фотографії або відео в соціальних мережах.

Дотримання цих правил допоможе вам та вашим товаришам залишатися у безпеці. Мобільний телефон може бути корисним, але на війні його неправильне використання може призвести до серйозних наслідків.

Нагадаємо, жінка подала до суду на Microsoft: вони знають про те, на які секс-іграшки вона натискає "купити"

Раніше ми писали про те, що виключайте камеру і мікрофон: шахраї використовують телефони і ноутбуки для шпигунства

Крім того, Знай.ua повідомляв, відсутність світла порушує роботу банків та нерви громадян: як вирішити найчастіші проблеми