Можливо, у це важко буде повірити, але в США зараз ведеться бурхливе обговорення щодо роботів-собак з автоматами, які створив Китай. Ця новина викликала справжній ажіотаж: законодавці із Палати представників хочуть, щоб Пентагон ретельно оцінив, як ці роботи можуть вплинути на національну безпеку країни.

Нещодавно опубліковане відео на просторах Youtube з навчань у Камбоджі показало, що ці роботи вміють ходити, стрибати і навіть стріляти, підтримувати піхотинців у бойових умовах.

Чесно, це виглядає приголомшливо, але трохи лякає і змушує задуматися про те, наскільки швидко технології дійдуть до того, що воювати людям доведеться не з росією, а з роботизованими собаками-вбивцями.

Гвинтівку творці прикріпили до спини "вихованців", але і це ще не все – у відео також можна побачити дрони, що літають, з буквально такою ж гвинтівкою.

Китайські військові вже представили їх як нове слово у бойовій техніці, здатній замінювати людей на полі бою. Робота можна використовувати для ведення розвідки, ідентифікації сил противника та завдання ударів по цілях.

Популярні новини зараз

Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь

"Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен

Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні

Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків

Показати ще

Як повідомляє The Defense Post, законодавці запропонували міністру оборони США провести розслідування та подати звіт про те, яку небезпеку для національної безпеки США можуть становити ці бойові роботи з гвинтівками.

Для реалізації цього заходу потрібне схвалення сенаторів, і в найближчі кілька тижнів Сенат розгляне пропозицію Палати представників разом із законопроектом про щорічні дозволи на оборону.

Нагадаємо, персонаж Five Nights at Freddy's став реальністю: ChatGPT вставили в плюшеву коалу

Раніше ми писали про те, що це врятує вашого собаку: чому носикам не можна давати виноград, шоколад та інші "смаки"

Крім того, Знай.ua повідомляв, що голова болить і "йде навколо"? Тож пересадіть її: вчені вийшли на новий рівень трансплантації