Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які користуються сучасними смартфонами, є дуже важлива та корисна інформація. Цього разу ми разом дізнаємося про звички, які можуть сильно нашкодити нашому улюбленому гаджету, який швидко скорочує термін його служби.

Про це розповів директор сервісу з ремонту побутової техніки Ян Кошанюк, пише GSMinfo.

Смартфон, скріншот: YouTube

За словами Кошанюка, сучасні смартфони оснащені літій-іонними акумуляторами, які не можна розряджати до нуля або заряджати до 100%. Це може суттєво скоротити термін їхньої служби.

Крім того, не рекомендується залишати смартфон заряджатися на ніч, оскільки це може призвести до перегріву та скорочення терміну служби акумулятора. Ідеальний варіант – зарядити смартфон на 80-90% і вийняти його із зарядного пристрою перед сном.

Популярні новини зараз

Українцям будуть по-новому вручати повістки: все зміниться з 16 липня

Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки

Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%

Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом

Показати ще

Кошанюк також наголосив на важливості зберігання смартфонів у відповідних температурних межах. Якщо залишити телефон під прямим сонячним промінням, він може перегрітися та вимкнутись. Також зберігання смартфонів у місцях з підвищеною вологістю може вплинути на безпеку та функціональність внутрішніх компонентів.

Смартфон в рис, скріншот: YouTube

За словами Кошанюка, фізичні ушкодження є найпоширенішою причиною звернень до сервісного центру. Щоб мінімізувати ризик пошкодження від випадкових падінь або необережного поводження, він рекомендує використовувати захисні чохли та захисні екрани із загартованого скла.

Фахівець також застерігає від більшості популярних в інтернеті порад щодо сушіння пошкодженого водою смартфона, таких як використання рису чи фену. Ці методи часто є неефективними та можуть призвести до подальшого пошкодження.

Смартфон, скріншот: YouTube

Постійне оновлення операційної системи та програм має вирішальне значення для забезпечення безпеки та стабільності роботи смартфона. Відсутність оновлень робить пристрій вразливим до кібератак.

Нарешті, використання смартфона з повною пам'яттю може призвести до уповільнення роботи та збоїв. Багато програм споживають ресурси пристрою, навіть коли вони неактивні, що призводить до швидкого розрядження акумулятора та зниження продуктивності. Регулярне очищення пам'яті від програм і даних, що не використовуються, може допомогти підтримувати оптимальну продуктивність.

Нагадаємо, як українцям економити на електроенергії у важких умовах: до 5 грн/кВт треба підготуватися.

Раніше повідомлялося, відключення цієї функції в смартфоні подарує спокій і збереже роботу акумулятора.

Також, стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією.