Навіть за умов тривалих відключень електроенергії українці можуть отримати безперебійний доступ до інтернету. Рекомендаціями поділився директор директорату розвитку інфраструктури широкосмугового доступу до Інтернету Мінцифри Юрій Мацик в ефірі Громадського радіо.

Під час відключень світла більшість українців практично відразу ж втрачають доступ до інтернету. Це велика проблема, адже чимало громадян працює дистанційно. Крім того, людина не може перевірити новини, поспілкуватися з близькими чи просто переглянути фільм на дозвіллі.

Вимкнення світла. Фото: скрін youtube

Юрій Мацик заявив, що настроїти безперебійний інтернет досить просто. Він зазначив, що в Україні 1400 провайдерів, які надають послугу безперебійного оптоволокна та їх кількість поступово зростає.

Так, насамперед абоненту необхідно звернутися до свого провайдера та уточнити, яка у нього технологія чи можна зробити ту, яка довго працює без електрики. Якщо провайдер такої послуги не надає, зверніться до іншого постачальника послуг.

Популярні новини зараз

Ситуація зі світлом кардинально зміниться: 5 атомних блоків "йдуть" на ремонт

Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів

Головне за 16 червня: супермаркети не приймають купюри, друге подорожчання електроенергії та блокування карток українців

Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла

Показати ще

Доступ до Інтернету. Фото: скрін youtube

Коли перший крок зроблено потрібно обов'язково подбати, щоб удома було резервне електроживлення. Це можуть бути сонячні панелі, генератори, зарядна станція або потужний повербанк зі спеціальним перехідником, щоб під'єднати роутер.

Чи вигідно підключати Starlink?

Юрій Мацик наголошує, що Starlink є досить популярним в Україні й з ним не буде проблем з доступом до інтернету. Проте, є і свої мінуси.

Starlink, фото з вільних джерел

По-перше, Starlink поки що офіційно не продається в Україні. Тобто доведеться брати у перекупів чи просити переслати друзів, які мешкають за кордоном. Другий мінус – вартість використання. За місяць доведеться платити від 200 доларів, що може собі дозволити далеко не кожен українець.

Експерт вважає, що найбільш вигідно та простіше налаштувати безперебійний інтернет завдяки провайдеру.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як підключити Wi-Fi, коли немає світла: Vodafone поділився рятівною інструкцією.

Також наш портал інформував, мобільні оператори розповіли, як працюватиме зв'язок у відключенні світла.

Крім того, ми писали, скільки ще доведеться терпіти відключення електроенергії: українців приголомшили прогнозом.