Технології розвиваються в шаленому темпі, нашим смартфонам доводиться обробляти гігантські обсяги інформації, відео, фото, нескінченні хмари повідомлень, тому яка б не була система та процесор, через якийсь час смартфон починає "підвисати".

Раніше поширеним покращенням було закривати відкриті додатки, щоб апарат запрацював на повну, але тепер у системі Android є особливість, що дозволяє в автоматичному режимі скорочувати використання ресурсів згорнутими додатками.

Смартфон. Фото: скриншот з відео

Фахівці запевняють, що закриття програм лише в окремих випадках збільшить ресурси та продовжить роботу батареї. Також закриття однієї програми не дасть пришвидшеній роботі іншої програми. Якщо часто закривати програми, пристрій почне працювати лише інтенсивніше.

Android сам вміє розподіляти ресурси програм. Після функції Doze, що дебютувала з Android 6, можна не перейматися включеними додатками. Функція автоматично обмежує доступ додатків до ресурсів смартфона та Інтернет-трафіку.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Смартфон. Фото: скриншот з відео

Тобто тепер для того, щоб зберегти заряд акумулятора та прискорити смартфон не потрібно закривати програми, адже під час чергового запуску буде витрачено більше ресурсів на завантаження його на згадку. Воно запускатиметься довше і витратить більше заряду батареї.

Нагадаємо, що тобі про це ніхто не розповідав: простий спосіб продовжити "життя" батареї мобільного телефону.

Раніше ми повідомляли, що новий вірус у смартфонах краде ваш відбиток пальця та й скан обличчя: як себе вберегти.