Практично кожен із нас чують таку пораду: якщо потрібно щось миттєво підсушити, то потрібно класти це на рис. Виявляється, багато людей саме так і роблять. Суть у тому, що цю пораду люди застосовували до своїх дорогих смартфонів компанії Apple.

Купертинська компанія офіційно попросила власників техніки Apple так не робити.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання The Verge .

Смартфон в рис, скріншот: YouTube

Як відомо, рис швидко вбирає надлишок води – наприклад, з вашого промоклого взуття. Однак у разі мокрого iPhone все, виявляється, може стати лише гіршим.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

У недавньому документі підтримки Apple стверджує, що якщо покласти мокрий пристрій у мішок або тарілку з рисом, це "дозволить дрібним частинкам рису пошкодити ваш iPhone", хоча й не вдається у подробиці, як саме.

Компанія також рекомендує не використовувати інші відомі методи, такі як використання зовнішнього джерела тепла для сушіння смартфона або вставки ватної палички в роз'єм для заряджання або навушників.

Варто зазначити, що попередження компанії з рису збігається з думкою інших експертів з ремонту, які виявили, що "рисовий метод" працює повільніше, ніж просто залишити iPhone на столі для просушування. У таких ситуаціях час має вирішальне значення, оскільки найголовніше – не допустити, щоб вода пошкодила електроніку всередині.

Смартфон в рис, скріншот: YouTube

Замість використання рису, Apple пропонує альтернативне рішення.

Якщо ваш iPhone або зарядний роз'єм намокли (в останньому випадку з'явиться попередження і вимкнеться заряджання), Apple рекомендує:

Від'єднайте кабель від iPhone та від'єднайте інший кінець кабелю від адаптера живлення або аксесуара. Не підключайте кабель знову, поки ваш iPhone та кабель повністю не висохнуть.

Злегка постукайте iPhone по руці роз'ємом вниз, щоб видалити зайву рідину за допомогою інерції. Залишіть iPhone у сухому приміщенні з доступом повітря.

Не менш ніж за 30 хвилин спробуйте зарядити смартфон за допомогою кабелю Lightning або USB-C.

Якщо попередження з'явиться знову, це означає, що в роз'єм або під контактами кабелю все ще є рідина. Залишіть iPhone у сухому місці з доступом повітря на добу.

Протягом цього періоду ви можете спробувати зарядити смартфон. Повне висихання може тривати до 24 годин.

Якщо телефон висох, але ще не заряджається, від'єднайте кабель від адаптера та від'єднайте адаптер від розетки, а потім підключіть їх знову.

Смартфон в рис, скріншот: YouTube

Якщо поради Apple не спрацювали, можна з упевненістю сказати, що вам знадобиться допомога професійних експертів з ремонту або навіть придбання нового смартфона. Що б ви не робили, не піддавайтеся спокусі потягнутися за рисом.

Нагадаємо, новий вірус у смартфонах краде ваш відбиток пальця та й скан обличчя: як себе вберегти.

Раніше повідомлялося, що в мережу "злили" креслення: як виглядатиме новенький iPhone 16.

Також, зачарує атмосферою і змусить неабияк подумати: Apple випустили трейлер науково-фантастичного серіалу "Сузір'я".