Microsoft схвилювала ігрову індустрію, оголосивши про випуск деяких ексклюзивних ігор для Xbox на консолях PS5 і Nintendo Switch. Цей крок є частиною нової стратегії компанії, яка спрямована на розширення кордонів ігрового бізнесу за межі консолей Xbox.

Філ Спенсер, генеральний директор Microsoft Gaming, підтвердив перенесення чотирьох ігор на інші платформи в офіційному подкасті Xbox.

Sea of ​​Thieves / фото: Xbox

Він, правда, не розкриває, про які ігри мова йде, але стверджує, що дві з них – це ігри, створені за участю спільноти, а дві інші – невеликі проекти.

Інсайдери стверджують, що першими двома переносними іграми будуть Hi-Fi Rush і Pentiment, за якими підуть Sea of ​​Thieves і Grounded.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Спенсер визнає, що компанія спочатку випускала ексклюзиви для Xbox, щоб зберігати свій статус, але передбачає, що протягом наступного десятиліття ексклюзивів для консолей буде менше.

Hi-Fi Rush / фото: Steam

Незважаючи на це рішення, у Microsoft кажуть, що не всі ігри для Xbox раптово стануть доступними на консолях конкурентів. Проте, компанія явно розглядає можливість розширення цього підходу в майбутньому.

Спенсер не виключає появи таких ігор, як Starfield і Indiana Jones, на PS5, говорячи, що "як індустрія ми не повинні виключати випуск ігор на будь-яких платформах" .

Starfield / фото

Це все підводить геймерів до найцікавішого оновлення. Компанія готується представити нову консоль наступного покоління, обіцяючи "найбільший технічний стрибок" в історії апаратного забезпечення:

"На чому ми дійсно зосереджені, то це на забезпеченні найбільшого технічного стрибка, який ви коли-небудь бачили в поколінні апаратного забезпечення", – сказав Спенсер.

Раніше ми писали про те, що розширена "сюжетка", нова графіка та геймплей: коли вийде Uncharted: Drake's Fortune на PS5

Крім того, Знай.ua повідомляв, Ubisoft не хоче продавати ігри: яку схему хочуть запропонувати