У США справжній прорив у світі науки та техніки. Одна дослідниця на ім'я Лорен у своїй лабораторії вирішила всім довести, що легендарний Doom зможе працювати буквально на чомусь. Для цього вона зробила культову гру доступною для проходження кишкових бактерій.

Doom давно відомий серед моддерів як одна з найпростіших ігор для запуску. Вона давно стала мемом через те, що її можна запустити буквально на будь-якому тесті термостаті на вагітність банкоматі і навіть стандартному блокноті Windows.

Про це дівчина розповіла за допомогою відео на своєму YouTube-каналі Lauren Ramlan.

Скріншот із відео Лорен на YouTube

Щоб дійсно підтвердити теорію, що гра може працювати на чомусь студентка біоінженерії Массачусетського технологічного інституту Лорен Рамлан зробила Doom придатною для гри на кишкових бактеріях. І справді все не так просто.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Скріншот із відео Лорен на YouTube

Якщо бути конкретним, Рамлан не буквально обробляє Doom за допомогою кишкових бактерій. Швидше дослідниця створила дисплей, використовуючи бактерії кишкової палички для гри в Doom.

Скріншот із відео Лорен на YouTube

В однобітовому монохроматичному дисплеї розміром 32 на 48 використовуються бактерії, наповнені флуоресцентним білком. У цьому кожна їх діє як окремий піксель. Саме завдяки цьому дисплею з дуже низькою роздільною здатністю ви можете відтворити ігровий процес Doom за допомогою клітин.

Втім, Лорен Рамлан зауважила, що для належного освітлення клітин потрібно дуже багато часу. Кліткам знадобилося 70 хвилин, щоб висвітлити зображення, а потім ще 8 годин і 20 хвилин, щоб померкнути, щоб його можна було скинути для наступного кадру. Це означає, що бактеріальний дисплей завантажує кожен кадр приблизно вісім з половиною годин.

За підрахунками вченої, вам знадобиться 600 повних років, щоб пройти повне проходження Doom на клітинах кишкових бактерій. Але технічно це цілком можливо.

Нагадаємо, Sony перенесе найкращі ігри з PlayStation 5 на ПК: геймери затамували подих в очікуванні новинок.

Раніше повідомлялося, що новий трейлер мультяшного шутера MOUSE змусив геймерів ахнути: завдання для кращого детектива.

Також, Horizon Forbidden West наймає "історика знань" напередодні масштабного шоу: франшиза культової гри будує нову еру.