Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які люблять проводити час за відеоіграми, є дуже велике прохання. Українська геймерська спільнота закликає домогтися справедливості від однієї з найвпливовіших студій, йдеться саме про Rockstar, яка зараз працює над шостою частиною GTA.

Справа в тому, що компанія офіційно заявила, що в грі буде підтримка російської мови, а ось української – ні. Ми хочемо це змінити, та звернули увагу на публікацію Telegram-каналу "Game On! - новини відеоігор".

Тут є повна інструкція і навіть передісторія всієї ситуації.

Публікація "Game On", скріншот: Telegram

"Друзі, на сайті Rockstar висить вакансія манагера локалізацій - українців у списку немає. Давайте маячити рокстарам, що мова нам зараз потрібна, ми платитимемо свої гроші, і маємо право вимагати українську - адже треба розуміти, що англійську на достатньому для ігор Rockstar рівні знає небагато людей, тому відповідно вони будуть грати російською - це повна срань", – пишуть автори публікації.

Популярні новини зараз

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"

Показати ще

Арт GTA VI, скріншот: Rockstar

У Telegram-каналі звернули увагу на те, як можна змінити цю ситуацію.

"Ідіть у твітак, фейсбук, інсту, тегайте рокстарів і просіть, нагадуйте, що нам не потрібна руснява, це мова ворога, його носіїв їб*шить ЗСУ, коротше покажіть запит. Є ще як мінімум рік, тегайте улюблених блогерів, нехай піднімають свою аудиторію, го го го. Любите ви GTA чи ні, але люди гратимуть у GTA VI як мінімум 10 років – знову ж таки, більшість русявою", — вказують у публікації автори.

Публікація "Game On", скріншот: Telegram

Ще є один важливий приклад:

"ВАЖЛИВО, на подкасті про кіберпанк, представники українських локалізаційних спілок та CDPR прямо сказали, що не варто просто набігати і разок поспамити "гів юкрейніан локалізейшн", таке може бути сприйняте як атака ботів. Потрібно послідовно, щодня, добре нагадувати і так далі – тим більше прецеденти з крутими релізами українською вже є)”, - додали автори.

Також додамо всі активні посилання, куди можна переходити та залишати саме своє особисте повідомлення. Важливо запам'ятати, щоб повідомлення були різними та не схожими на те, що вкидають у чат під час атаки ботів.

Куди "стукати":

https://www.rockstargames.com/careers/openings/position/5861407003

https://x.com/RockstarGames?t=4mPwVScB4rgzLGarvV2dWw&s=09

https://www.instagram.com/rockstargames?igsh=ZHZ1eWoxYzdtNmgw

https://www.facebook.com/rockstargames

https://youtube.com/@RockstarGames

Нагадаємо, фанат GTA відтворив трейлер шостої частини у стилі LEGO: дітям не показувати.

Раніше повідомляли, а так можна було? Геймер випадково вбив Смерть у Baldur's Gate 3.

Також, крижана статуя з Тревора та гелікоптер для Майкла: геймерам показали "сховані" кінцівки GTA V.