У світі Android-смартфонів готується значний апдейт, що обіцяє змінити правила у зручності користування пристроями, особливо для тих, хто віддає перевагу б/у-гаджетам. Відтепер користувачі зможуть дізнатися про цикли заряджання, дату виготовлення акумулятора та його поточну ємність у відсотках прямо з налаштувань пристрою.

Експерт з Android, Мішаал Рахман,представив перспективні нововведення для власників Android-пристроїв. Одним із ключових аспектів оновлення є інформація про стан батареї.

Зарядка телефону, скріншот: YouTube

Удосконалена система дозволить відстежувати статус батареї, вказуючи, чи використовується оригінальний акумулятор, чи замінений він, чи система не здатна визначити акумулятор, що використовується. Це спростить оцінку стану пристрою під час його придбання.

На відміну від власників iPhone, власники Android досі вимагали сторонніх програм або спеціальних кодів для моніторингу стану батареї. Однак в Android 14 QPR2 Beta 2 з'явилася прихована сторінка "стан батареї", що віщує показ інформації про заряд акумулятора щодо його початкової ємності.

Популярні новини зараз

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Показати ще

ОС Android 11

Відомо також, що програма «Параметри» надаватиме підказки користувача при виникненні змін у стані батареї, наприклад, якщо пристрій не розпізнає акумулятор або його стан погіршується.

Ця функція індикації стану батареї, що тривалий час доступна власникам iPhone, стане доступною і користувачам Android, надаючи відомості про заряд і стан батареї прямо зі стандартної програми "Налаштування".

Такі інновації роблять оригінальні запасні частини, включаючи акумулятори, та інструкції з самостійного ремонту дедалі доступнішими.

Також наш портал інформував, корпус, зарядка та "гніздо": головні ознаки того, що смартфон краще не купувати

Вам буде цікаво дізнатися, економія заряду буде шалена: українцям розповіли, як скоротити витрати на ноутбуці