Часто, коли ми відходимо від планів та мрій щодо нового смартфона, практично перед кожним українцем гостро постає питання – а що з бюджетом? Кожен хоче за свої гроші отримати максимум користі із покупки. Однак правда полягає в тому, що навіть якщо і можна купувати преміальні бренди, іноді є сенс вибрати щось банальне і доступне.

Давайте розбиратися, чи є сенс у тому, щоб просто купити недорогий смартфон. Незважаючи на те, що бюджетні гаджети слабші за преміальні, є кілька параметрів, у яких вони навіть на цілу голову кращі за моделі флагманського класу.

Про це розповіли експерти на порталі GSMinfo.

Смартфон, скріншот: YouTube

Бюджет – є бюджет

Витративши менше на покупку телефону, ви залишаєте деякі гроші на придбання якісних повербанків, чохлів, зарядних кабелів та інших аксесуарів. Додаткові фінанси знадобляться на речі, які не пов'язані з телефоном: оплата рахунків ЖКГ, їжа, транспорт тощо.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Вся мобільна галузь підпорядковується закону спадання, тобто збільшення одного з параметрів не веде до пропорційного збільшення інших. Іншими словами, смартфон за 15 тисяч не буде вдвічі кращим за смартфон за 7 тисяч. Відповідно, флагман за 50 тисяч не може вважатися вчетверо кращим за середньобюджетник тисяч за 20 гривень.

Тому баланс між ціною та характеристиками потрібно шукати серед не найдорожчих виробів.

Більшість смартфонів не відрізняються тривалою автономністю. А якщо в них є такі функції, як зв'язок 5G, висока частота оновлення екрану, топовий чіпсет, то в цьому випадку навіть дуже ємна батарея розряджається на очах. Ні 4000, ні 4500 мАч не стануть гарантією того, що засіб зв'язку протягне без підзарядки хоча б добу.

Очищення динаміка на смартфоні, скріншот: YouTube

А в дешевих телефонах жодної з цих функцій немає. Коли смартфон підтримує максимум 4G, має низьку роздільну здатність екрану і працює на чіпсеті середнього рівня, він витрачає заряд набагато повільніше.

Саме бюджетні смартфони відносять до найвитриваліших апаратів

Це твердження подвійно правильне, якщо врахувати, що виробники дешевих пристроїв часто використовують ємні акумулятори - 5000 мАг і більше. У особливо міцних китайських моделей ємність ще вища.

Смартфони, скріншот: YouTube

Міцна конструкція

Одним із найпоширеніших матеріалів для корпусів є скло. Воно додає дизайну преміальності і добре виглядає з усіх боків.

А ще легко б'ється. Скляне покриття тріскається від несильного тиску чи удару. Крім того, воно слизьке: скляні телефони складно утримати в руках, тому падають вони набагато частіше за пластикові. Смартфони середнього та преміального класу більш схильні до пошкоджень, навіть якщо виробник захищає їх склом Gorilla Glass Victus або Ceramic Shield.

Виробники дешевих смартфонів уникають використання скло. В основному це пов'язано з бажанням здешевити виготовлення, але в результаті покупці залишаються у виграші: пластик міцніший за скло.

Сенсор, відбиток пальцю - фото КТС

У них різноманітні сканери відбитків

У смартфонах преміум-класу спостерігається стійка тенденція використання підекранних біометричних сканерів: це коли датчик для розблокування стоїть під дисплеєм.

Смартфони, фото: "Твоє місто"

Комусь у такому рішенні бачаться одні плюси. Але якщо особисто вам звичніший сканер, розташований ззаду або збоку, флагмани однозначно не для вас.

А ось недорогі телефон дуже порадують. У середньобюджетному та дешевому сегменті сканери відбитків реалізовані найрізноманітнішими способами: підекранні, вбудовані в кнопку живлення, на задній панелі, на передній і навіть відразу на обох. Знайдеться будь-який варіант.

Нагадаємо, секрети життєвого балансу: корисні поради, як уникнути синдрому вигорання.

Раніше повідомлялося, повістки через "Дію": для українців зробили важливу заяву, яку має знати кожен.

Також, "Повна катастрофа": масштабний збій у "Київстар" кинув у паніку стать України.