Трейлер GTA VI – не просто анонс, а потужний сигнал очікування. Це відео викликало гучну тривогу серед геймерської спільноти, а обговорюють її навіть колишні розробники. Один з них, Майк Йорк, який працював над попередніми хітами Rockstar, висловив попередження: гра не з'явиться на комп'ютерах відразу.

Його слова звучать як застереження, що варто готуватись до довгого очікування.

Про це стало відомо порталу Gamesradar+.

GTA 6. Фото скріншот Youtube

За словами експерта, компанія хоче зосередити всі зусилля на двох консолях, ігноруючи складнощі, пов'язані із тисячами різних ПК-конфігурацій.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

"Подивіться, наскільки реалістичними стали NPS. Раніше ті, хто тинявся вулицями, не виглядали так добре. Це все тому, що вони розсувають межі можливого з обладнанням Playstation 5. Зрештою, ймовірно, гра з'явиться на пк, але це займе чимало часу, розумієте?; пояснює Йорк.

Поки що навіть офіційного підтвердження про вихід GTA 6 на ПК немає. Новий трейлер лише згадував запуск на PS5 та Xbox Series X у 2025 році, нічого не сказавши про ПК. Це може бути невтішною новиною для шанувальників ПК-геймінгу.

GTA 6, скріншот: YouTube

На думку Йорка, Rockstar прагне зробити реліз гри на консолях ідеальним, тому реліз на ПК очікується пізніше. Різниця між випусками GTA V та Red Dead Redemption 2 для консолей та ПК склала 18 та 12 місяців відповідно. І це означає, що PC-гравці можуть дочекатися GTA 6 не раніше 2026 року, якщо не пізніше.

Відставання запуску GTA 6 на ПК від консолей – не новина. GTA 4 та GTA 5 виходили на ПК через роки після релізу на консолях. Навіть Red Dead Redemption 2, остання робота Rockstar, з'явилася на ПК лише через рік після виходу на оригінальних консолях.

А ми нагадуємо,студія Rockstar назвала час виходу трейлера GTA 6: геймери затамували подих

Раніше портал Знай.ua ділився тим, що"Флоридський Джокер" хоче відсудити у Rockstar 1-2 мільйони за образ у GTA VI, але його вже "послали": "Такі, як ти..."