Сьогодні наявність смартфона у людини далеко не розкіш, а необхідна річ, без якої складно встигнути за сучасним стилем життя. Однак гаджети багато чого знають про своїх власників.

Шахраї можуть отримати будь-яку інформацію з телефону, і не лише через прослуховування. Справа в тому, що будь-який андроїд-смартфон за промовчанням прослуховує користувача і передає інформацію третім особам.

Крім очевидних ризиків, це також створює навантаження на всю систему та знижує продуктивність телефону. Про це розповіли експерти itechua.

Смартфон. Фото: Youtube

Наприклад, компанія Google використовує низку технологій для стеження за користувачами Android, пише портал itechua. Одна з них називається "активне навчання" і дає можливість Google аналізувати голос, записаний з мікрофона, покращувати якість розпізнавання мови та персоналізувати рекламу.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Друга технологія називається "профілювання". Вона дозволяє Google збирати інформацію про вашу активність у мережі та по телефону та показувати більш релевантну рекламу.

Андроїд, Фото з сайту Гекон

Як вимкнути шпигунські налаштування Android

Налаштування Google

Потрібно відкрити програму "Налаштування" та перейти до розділу "Google". Торкнувшись трьох точок у правому верхньому кутку, потрібно вибрати розділ "Використання та діагностика", а потім включити "Відстеження активності". Це заборонить Google надсилати інформацію про використання телефону.

Налаштування клавіатури

У меню "Налаштування" треба перейти в розділ "Мова та введення" і вибрати клавіатуру, що використовується. Далі торкніться трьох точок у правому верхньому кутку та виберіть пункт "Налаштування". Там потрібно зняти прапорці з пунктів "Надсилати статистику", "Персоналізувати для вас" та "Поліпшити для всіх". Після цього Google Keyboard не зможе надсилати вам інформацію про те, що ви вводите.

Смартфони, фото: "Твоє місто"

Налаштування перетворення тексту на мовлення

У "Налаштуваннях" треба перейти в розділ "Мова та введення" і вибрати "Перетворення тексту на мову". Далі — натиснути три точки у верхньому правому кутку та вибрати "Налаштування". Там відключити "Анонімний звіт про перетворення тексту на мову". Це заборонить Google надсилати інформацію про вашу мову на мікрофон. Після вимкнення шпигунських установок потрібно перезавантажити пристрій, щоб налаштувати нові налаштування.

Після відключення шпигунських налаштувань ризик попадання вашої особистої інформації в чужі руки значно знизиться. Крім того, телефон працюватиме швидше та довше тримати заряд.

Однак вимкнення цих параметрів може вплинути на деякі функції телефону. Зокрема, може зникнути персональна реклама чи рекомендації.

Нагадаємо, ніяких завантажень та установок: YouTube запропонував пограти в улюблені аркади.

Раніше повідомлялося,Геральт повертається: розробники "The Witcher 4" зізналися, на що чекати фанатам серії.

Також, будувати фортеці - відстій: для Minecraft зробили мод, який занурить геймерів в онлайн шутер.