Бувають різні випадковості, через які телефон може опинитися у воді. А як відомо, техніка з вологою не дружать. Тому варто запам’ятати, що не варто категорично робити, коли телефон впав в воду.

Деякі речі можуть зовсім занапастити смартфон, який ще можна було врятувати.

Телефон. Фото: скрін Ютуб

Вмикати смартфон

З однієї сторони ці дії цілком логічні – варто перевірити, чи працює він. А з іншої можуть повністю вивести з ладу його. Вмикання може призвести до короткого замикання техніки, а це призводить до більш серйозного пошкодження смартфона.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

Сушити феном

Такий лайфхак відомий, але помилково вважається рятівним для телефона. Фен взагалі може пошкодити важливі елементи всередині і призвести до погіршення стану. Трясти його теж заборонено – це буде сприяти забиванню вологи у більш недоступні кути смартфону та зовсім виведе його з ладу.

Самостійний розбір телефону

Як би не хотілось самостійно зарадити такій ситуації, самостійний розбір телефону може призвести до псування важливих для роботи елементів. Особливо це стосується людей, які не мають жодного досвіду у розбірці техніки.

Зберігання мобільного телефону, скріншот: YouTube

Що потрібно робити

Перш за все, вимкнути смартфон, якщо він все ще працює та витягнути батарею. Пристрій варто огорнути паперовими рушниками та серветки і залишити у сухому місці для повного висихання. У цьому допоможуть також силікагелеві мішечки, які можуть забирати вологу.

Нагадаємо, портал Знай інформував, не поспішай замовляти новий екран: як своїми руками прибрати подряпини на дисплеї смартфона

Раніше на порталі Знай повідомлялося, несе небезпеку та мотає електроенергію: чому не варто залишати зарядне у розетці

Також, наш портал інформував, усім потрібно відпочивати, і смартфону також: як продовжити термін служби улюбленого гаджета