Чимало власників смартфонів звикли заряджати пристрої до повної зарядки. Але фахівці рекомендують відмовитися від такого підходу, адже це негативно впливає на пристрій.

Для більшості батарей це виливається у перегрів та витрату більшої кількості електроенергії.

Смартфон, увімкнений у зарядку на цілу ніч буде поступово розряджатися і тягнути живлення знову. З часом через це акумулятор зношується і псується значно швидше, ніж потрібно. До того ж залишати ввімкнений пристрій дуже небезпечно, адже може статись коротке замикання, або інша непередбачувана ситуація.

Мобільний телефон, скріншот: YouTube

Як правильно заряджати смартфон

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Для зарядки варто брати "рідний" пристрій, який йде в комплекті з телефоном. Небажано допускати розрядку до стану менше 20%.

Якщо смартфон повністю та часто розряджається, це значно скорочує термін його експлуатації. Виробники рекомендують тримати заряд на рівні 50%. Деколи потрібно проводити своєрідне калібрування – розряджати пристрій повністю до вимкнення і заряджати його до 100%. Але робити це потрібно не часто.

Зарядка для телефона, фото: Знай.ua

У деяких смартфонах є функція "розумна" зарядка. У цьому випадку акумулятор заряджається до певної позначки та припиняє це робити, і аж через годину продовжить заряджатися.

Для того, щоб батарея смартфону трималася довше не варто доводити її до повного розрядження, ставити заряджатися на ніч теж не потрібно. Адже це негативно впливає на його функціональні можливості і сприяє "зносу" батареї. Тому, дотримуючись цих рекомендацій, можна значно подовжити життя своєму смартфону.

Нагадаємо, портал Знай інформував, у нових iPhone 15 перестає працювати NFC після звичних маніпуляцій

Раніше на порталі Знай повідомлялося, хочеться подрімати прямо на роботі? Японські вчені створили спеціальну подушку для сну в офісі

Також, наш портал інформував, від каменя більше користі: українцям показали, що буде, якщо заряджати телефон "чужим" дротом