Без мобільника наше життя одразу ж зупиняється. Все не як раніше, тепер за допомогою цього гаджета українці та й не тільки ми робимо дуже важливі життєві речі. Однак варто визнати, час марно ми теж не втомлюємося. Буває, що ми використовуємо "не рідний" зарядний пристрій, і з цього питання є кілька поки що спірних фактів.

Пропонуємо нашим читачам розібратися, чи може зашкодити мобільному телефону така зарядка.

Про це розповів один із українських блогерів, який часто ділиться у соціальних мережах свіжими технологічними лайфхаками.

Зарядка для телефона, фото: Знай.ua

За його словами, кожна марка виробляє власний зарядний пристрій з певним типом входу, напругою та силою струму. Тому, коли використовується пристрій іншої марки, можуть виникнути проблеми. Однак не завжди.

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Майте на увазі, що для заряджання мобільного телефону за допомогою іншого зарядного пристрою струм повинен дорівнювати або перевищувати максимальну ємність, необхідну для мобільного телефону.

Таким чином, навіть якщо ви перевищите межу потужності, ваш смартфон не буде в небезпеці, оскільки він використовуватиме лише те, що необхідно для заряджання акумулятора.

Мобільні телефони - фото Асоціація рітейлерів України

Ситуація ускладнюється, коли "чужий" зарядний пристрій має менший струм, ніж той, який зазвичай використовує ваш пристрій. Які наслідки? Заряджання не тільки не буде оптимальним, але, що ще гірше, може скоротити термін служби акумулятора.

Ще одне правило, яке слід дотримуватися: ніколи не використовуйте неоригінальні зарядні пристрої або кабелі. Навіть якщо обіцяють ті ж цифри, що й у оригіналів, як за напругою, так і струмом.

Нагадаємо, Android буде без WhatsApp: у мільйонів користувачів відключать програму.

Раніше повідомлялося, The last Of Us 3 вже у розробці? Актриса заінтригувала фанатів легендарної гри.

Також, пограбування квартир, спорт та героїня "Барбі": у мережу злили безліч новинок, які будуть у GTA 6.